TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sessiz 19 Mayıs

19 Mayıs Gençli ve Spor Bayramının buruk kutlandığı İzmir’de Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP, Konak’tan Cumhuriyet Meydanı’na sessiz yürüyüş gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sessiz 19 Mayıs

YAĞMUR UYGUR

Soma’da yaşanan maden faciasında kaybedilen emekçiler nedeniyle bu yıl buruk kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençli ve Spor Bayramı için Atatürkçü düşünce Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl örgütü ‘sessiz yürüyüş’ düzenledi.

Yürüyüşü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş öncesi tüm İzmirlilerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma’da maden faciasında yaşamını yitiren madencilere başsağlığı ve ailelerine sabır dileyerek ülke olarak inşallah bir daha böyle acılar yaşanmamasını diledi. Bayramı bu yıl buruk ve sessiz bir şekilde kutlayacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Merkezi hükümetin aldığı kararla bayramlar geçiştiriliyor. Biz de buna karşılık hem 23 Nisan’da hem de 19 Mayıs’ta birçok etkinlik düzenliyoruz. Ancak Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı etkinliklerimizi iptal ettik. Şuanda sessiz yürüyüş düzenleyerek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yapıp, 19 Mayıs’ı bu şekilde anacağız” diye konuştu.

“AKP VARLIĞINI ATATÜRK’E BORÇLU”

İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kalabalık Birinci Kordon üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Yüzlerine kömür karası süren gençler baretleriyle yürüyüşte ilgi odağı oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk heykeline çelenk sunumu ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Bugün Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi için Samsun’a çıktığı gün. Ama AKP iktidara geldikten sora Türk Milleti için hayata dönüşün başlangıcı olan bu günü mutlu bir gün olarak kutlayamıyoruz. Ne yazık ki bayramlarımızı iktidarda kalmak için her yol mubah diyenlerin tecavüzüne uğruyor. Ne yazık ki AKP, kendisinin de varlığını borçlu olduğu Atatürk’ümüzün değerlerine karşı çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“YAKTIĞINIZ KÖMÜR DEĞİL, HİÇE SAYILAN BİR ÖMÜR”

Atatürkçü Düşünce Derneği adına konuşan Alican Kaya ise, “Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Bugün bizim günümüz. Bizim bayramımız. Ancak ne yazık ki bugün burada kutlama yapan coşkulu bir kalabalık olmayacak. Bugün kutlama günü değildir. Bugün yüreğimize keder salanlara, gözlerimiz yaşlı bırakanlara, bayramımızı yasa boğanlara hesap sorma günüdür. Zenginler daha zengin, yandaşlarının cebi dolsun diye bugün ölümün adı ‘Kader’ oldu. Bilin ki oy için torbalarla dağıtılan, ocaklarınızda yanıp içinizi ısıtan taşın adı kömür değil, hiçe sayılan bir ömürdür” şeklinde konuştu. Hep bir ağızdan Atatürk’ün gençliğe hitabesini okuyan kalabalık grup gençliğin Ata’ya cevabının ardından sessizce dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.