TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma eleştirilerini kabul etmedi

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait’in desteklediği ve 2 yıldır yapılmakta olan Fikir Sofrası toplantılarının 26.sı İzmir Buca Hancı tesislerinde yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soma eleştirilerini kabul etmedi

Konusunun Bosna’daki sel felaketi ve Soma maden kazası olan kahvaltılı toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, AFAD İzmir İl Müdürlüğü İyileştirme Şube Müdürü Gökhan Dacın, İzmir Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, Kızılay İzmir Şubesi Lojistik Birim Amiri Musa Akçok, Uluslararası İnsani Yardım Vakfı İzmir Yetkilisi Rasim Çağlar ve çok sayıda STK üyesi katıldı. Sait, yaptığı konuşmada muhalefetin sürekli eleştirilerine rağmen, Türkiye Cumhuriyetinin Soma’da gerekeni yaptığını belirtti.

DEVLET SOMA’DA ÇOK İYİ BİR SINAV VERDİ

Eleştirilerini kabul etmediklerini belirten Sait, “Soma’daki facianın hemen ardından ilgili tüm kurumlar anında olay yerine gitti. Kimse hükümetin, devletin Soma’da olmadığını söyleyemez. AK Partili belediyelerde anında olay yerine gelerek çalışmalara katkıda bulundu. Devlet Soma’da çok iyi bir sınav verdi. Türkiye Cumhuriyeti Soma’da gerekeni yapmıştır. Bosna’da da büyük bir sel felaketi yaşandı. Bize ‘Soma varken niye Bosna’ya yardım ediyorsunuz’ diyorlar. Türkiye büyük bir ülkedir. Bosna’da bir insanlık dramı var ve bu insani bir şey. Bir milyon insan şu anda ciddi sorun yaşıyor. İlaç, çocuk bezi, şarjlı ışık gibi ihtiyaçlar var. Ayrıca şuan sular çekiliyor ve salgın hastalık korkusu var. Bosna’da savaş zamanı yerleştirilen ve büyük bir sorun olan mayınlar, sel felaketi nedeniyle farklı yerlere dağılmış durumda. Bu da çok ciddi bir tehlike yaratıyor. Bosna’nın acilen yardıma ihtiyacı var” dedi.

İZMİR'DEN BOSNA'YA YARDIM KAMPANYASI

26.sı yapılan Fikir sofrası toplantısında Bosna’ya ayni ve nakdi yardım yapılması için kampanya başlatılacağı, Kızılay ve AFAD ile birlikte bu yardımların bölgeye ulaştırılacağı kararı alındı. Bu amaçla önümüzdeki hafta geniş katılımlı bir Fikir sofrası tekrar toplanacak ve detaylar konuşulacak. Öncesi belirlenecek üç kişi Bosna’ya gidip durum hakkında detaylı bir rapor hazırlayıp, toplantıda katılımcılara ve kamuoyuna sunacaklar. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.