TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amato’dan örnek davranış

İzmirli Suzan Amato aldığı Birincilik ödülü’nü Somalı maden işçilerinin çocuklarına bağışladı

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2014 06:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Amato’dan örnek davranış

EMEL GÜL - İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi’nin düzenlediği resim yarışmasında birinci olan MEF İnternational School yedinci sınıf öğrencisi Suzan Amato kazandığı ödülleri Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin çocuklarına bağışladı.

“Bu yaptığım bağış küçük olabilir fakat yedinci sınıf öğrencisinin yapabileceği en büyük bağış olduğunu düşünüyorum” diyen Suzan Amato’nun bu davranışı ve sözleri salonda bulunanların da takdirini kazandı.

TABLET BİLGİSAYAR VE FOTOĞRAF MAKİNESİ

İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi’nin 8. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında İzmir genelinde düzenlediği resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sunuldu.

Jürinin yaptığı değerlendirmenin sonucu birincilik ödülüne Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Selim Amato’nun kızı Suzan Amato layık görüldü. Suzan Amato ödülünü Prof. Dr. Kaya Özsezgin’in elinden aldı. Amato’ya birincilik ödülü olarak Tablet bilgisayar ve fotoğraf makinesi verildi.

BENDEN FAZLA HAKEDEN ÇOCUKLARA

Teşekkür konuşmasında aldığı ödülleri Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin çocuklarını bağışlamak istediğini söyleyen Suzan Amato, “Bu ödüller için çok teşekkür ederim. Ama bilmenizi istiyorum ki bu ödülleri ben kazanmış olabilirim fakat benden daha çok hakeden insanlara bağışlamak istiyorum. Çünkü biz gülerken onlar hayatları için mücadele veriyorlardı. Bir Türk vatandaşı olarak yapabileceğim en küçük bağış ancak bir yedinci sınıf öğrencisi için yapabileceğim en büyük bağış olduğunu düşünüyorum. Bu ödülleri Soma’ya bağışlamak istiyorum” dedi. Amato’nun bu sözleri salonda bulunan herkesi duygulandırdı.

SELİM AMATO: KIZIMLA BEN DE GURUR DUYDUM

Suzan Amato’nun babası Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Selim Amato ve Annesi Yasemin Amato da kızının sözleri üzerine duygu dolu anlar yaşadı. Baba Op. Dr. Selim Amato  da ızının bu davranışı karşısında duyduğu sevinci, “Kzımın yapmış olduğu davranış beni çok duygulandırdı. Böyle bir evlat yetiştirmekten dolayı çok mutluyum. Bu yaşta Soma’da yaşanan acıyı derinden hissetmesi ve bunun için bir şeyler yapmaya çabalamasını takdir ediyorum. Kızımın almış olduğu ödüllerin maddi değerini Soma’ya bağışlayacağız. Kızımla gurur duyuyorum” şeklinde dile getirdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.