TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filatelistler müzayede de buluştu

İzmir’de pul koleksiyoncularının önemli buluşma noktası İzmir Filatelistler Derneği müzayedelerinin sonuncusu dernek binasında gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Filatelistler müzayede de buluştu

YAĞMUR UYGUR - Dikkat ve zaman isteyen hobilerden pul koleksiyonculuğunun İzmir’deki profesyonel adresi İzmir Filatelistler Derneği, pul meraklılarını ilginç ve iddialı eserlerle uygun fiyatlarda buluşturmak için düzenlediği müzayedelerden sonuncusunda meraklıları bir araya geldi. Pul meraklılarının yoğun araştırmalar sonunda almaya karar verdiği değerli pulların katalog fiyatlarının altında satışa sunulması ile amatör koleksiyonculara hizmet verdilerini söyleyen Dernek Başkanı M. Kemal Alpay amaçlarının fahiş fiyatlar ile pul alamayan amatörlere pulları sevdirmek ve ulaştırmak olduğunu söyledi. Katalog fiyatı bin 400 TL olan pulların dahi uygun fiyatlara alınabildiği müzayedede konuşan Alpay, “Burada satılan pullar Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk dönem pulları. Burası bir ihtisas derneği olduğu için amatörlere ve filatelistlere hizmet ediyoruz. Esas amacımız; kimsenin fahiş fiyatlarla pul satmamasını sağlayarak amatörlere hizmet etmek, üyelerimizin sergilere katılarak madalyalar almasını ve böylece koleksiyonlarını geliştirmelerini sağlamak” dedi.

ÜYE OLMA ŞARTI YOK

Müzayedede satılan pulları dernek üyesi olan ancak isimleri açıklanmayan bazı büyükler tarafından kendilerine emanet edildiğini anlatan Alpay, “Derneğimizde dünya katalogları var. Burada istedikleri kadar araştırma yapıp, pulları takip edebiliyorlar. Müzayedeye katılmak için üye olma şartı aramıyoruz. Bize emanet edilen pulları satıp sahiplerine ücretlerini tevdi ediyoruz. Burada bizimle birlikte pulun değerini ve özelliklerini öğreniyorlar. Öyle ki bir parmak izi dahi pulun değerini düşürebilir” şeklinde konuştu. Her 15 günde bir yapılan müzayedelere katılarak sizlerde pulun gizemli dünyasına katılabilir, koleksiyonerler ile tanışabilir ve yeni bir hobi edinebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.