TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

13 yaşındaki eylemci çocuğa 3 yıl hapis istemi

İzmir’de Soma'daki maden faciasını protesto gösterilerinde gözaltına alınmak istendiği iddia edilen 13 yaşındaki çocuk hakkında, 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2014 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
13 yaşındaki eylemci çocuğa 3 yıl hapis istemi

Soma'daki maden faciasını protesto için 24 Mayıs'ta Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki gösteriler sırasında polisin gözaltına almak istediği iddia edilen 13 yaşındaki A.K.'nin korkudan altını ıslattığı basında yer almıştı.

İzmir Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, çocuğun zarar görmemesi için marjinal grupların bulunduğu alandan uzaklaştırılmaya çalışıldığı, şortundaki ıslaklığın ise göstericilere müdahale sırasında TOMA'dan sıkılan su nedeniyle olduğunun değerlendirildiği belirtilmişti.

Nöbetçi çocuk savcısının, A.K.'nın 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası gerektiren, “2911 Sayılı Kanun'a muhalefet”ten, suça sürüklenen çocuk sıfatı ile işlem yapılması, olaya ilişkin video ve fotoğraf kayıtları ile birlikte mesai saatleri içerisinde adliyeye mevcutlu getirilmek üzere ailesine teslim edilmesi talimatını verdi. A.K., Konak Çocuk Bürosu ekipleri tarafından ifadesi alınması için İzmir Adliyesi'ne getirildi. A.K., savcının serbest bırakmasının ardından adliyede bir süre psikolog ile görüştürüldü. A.K.'nın, eylemlerin yapıldığı bölgede bulunduğunu, kalabalığı görüp oraya gittiğini, ancak taş atmadığını, bir suça karışmadığını söylediği öğrenildi.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sedat Erbaş, A.K. hakkında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet” suçundan 6 ay ile 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için Çocuk Mahkemesi'nde dava açtı. Dava önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.

Öte yandan A.K. geçtiğimiz günlerde Çeşme ilçesinde bir alışveriş merkezi önünde çalınan bisikletlerle gezerken yakalanıp gözaltına alınmıştı. A.K. daha sonra devlet yurdunda koruma altına alınmıştı. (İHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.