TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu’ndan ilk ‘ULAŞIM’ yorumu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmanın ardından kent trafiğini rahatlatmak için yapılan düzenleme doğrultusunda kentte tüm otobüslerin raylı sistem ve vapurlara yönlendirilerek uzun hatların iptal edilmesine karşı tepkiler sürerken Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan ilk açıklama geldi

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2014 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu’ndan ilk ‘ULAŞIM’ yorumu

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Kent içinde yapılan yeni ulaşım düzenlemesinin vatandaşlar tarafından desteklenmesi gerektiğini de ekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ardından Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel Sen 1 Nolu Şubesi’ne bağlı memurların toplu sözleşme sürecinde istedikleri iyileştirmeleri alamadıklarından yaptıkları eylemleri hakkında ki soruları yanıtladı. Kocaoğlu memurların tutumunu, “Yaptıkları son derece yanlış” diyerek değerlendirdi.

“ULAŞIM PRJESİNDE UZUN SÜREDİR ÇALIŞIYORUZ”

 Önümüzdeki pazar günü “toplu ulaşımda devrim” olarak adlandırılan yeni trafik düzenlemesi projesini değerlendiren Kocaoğlu, “Trafik sıkışıklığını engellemek için 4-5 senedir üzerinde çalıştığımız ulaşım sitemini devreye sokuyoruz. Bunun lehinde yazanlar var. Aleyhinde propaganda başlatanlar var. ‘Bu proje yaşamaz’ diyenler var. Proje 29 Haziran 2014’te başlıyor. Lütfen bu projeyi engellemek isteyenlere, önünü kesmek isteyenlere prim vermeyin. Bu projeyi sahiplenin, uygulayalım. Hem vatandaşımızın, hem İzmir’in, hem de ülkemizin lehine bir uygulama. Siyaset yapmıyoruz. Bunun için karalama kampanyası devam ediyor. Biz bu projenin hesabını, kitabını yaptık. Uygulamada aksayan yerleri varsa yeniler, düzeltiriz. Ama yok, başkaları olmasın, belediye geri adım atsın, mahçup olsun diye adımlar atarsa, ona da İzmirliler prim vermesin. Başlamamış uygulamayı ‘Tu kaka’ diyip karalamak nasıl bir zihniyettir? Onu da tüm hemşerilerimizin takdirine sunuyorum” dedi.

“MEMURLARIN YAPTIĞI YANLIŞ”

Memurlara yasal düzenlemede iyileştirme kapsamında verilebilecek paranın en yükseğini verdiklerine dikkat çeken Kocaoğlu, “Bu bir yasal düzenleme. Bu yasal düzenlemede bir formül var. Bu formüle göre bizim verebileceğimiz paranın maksimumu verilmiş durumda. Bizim ilave verebileceğimiz bir para yok. Arkadaşlar diyorlar ki bize ‘Belediye başkanı cesur olsun. Belediye başkanının bürokratları cesur olsun. Bize yasaları uygulamasınlar, ücretimizi arttırsınlar.’ Bizde böyle bir şey yok. Yaptıkları iş son derece yanlış. Olmayacağını biliyorlar. Benim yasal olmayan bir işi de yapmayacağımı da biliyorlar adları gibi. Buna rağmen ne amaç güdüyorlar onu bilmiyorum. Yasal olmayan bir şeyi nasıl yapacağız? Bunlar devlet memuru. Belediyeye yönetiyorlar. Kendileri yasal olmayan bir evrakın altına imza mı atıyorlar? Yahut bugüne kadar 10 senedir biz bunlardan böyle bir imza mı istedik? Bunların hepsini düşünüp taşınacaklar. Kentin gündemini boşu boşuna rahatsız etmeyecekler. Kent bunlara iş vermiş. Belediye başkanları değil kentli iş vermiş. İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi güzide bir kuruluşta çalışıyorlar bunun kıymetini bilecekler. Başka yerde fazla veriyorsa oraya da gidebilirler ama bizim yasal olarak daha fazla verme şansımız, imkanımız, yasal mevzuat yok” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.