TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak’ta hastalar için ücretsiz ambulans

Konak Belediyesi, hastaneye gidemeyecek durumda olan hastalar için tam donanımlı bir ambulans satın alarak, hizmete soktu. Konak sınırlarını kapsayan ve hafta içi mesai saatleri arasında tamamen ücretsiz verilen hizmet sayesinde hastaların yüzü birazcık da olsa güldü

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2014 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak’ta hastalar için ücretsiz ambulans

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde satın alınan tam donanımlı ambulans hizmete başladı. Ambulansla hastaneye götürülen ilk hasta 73 yaşındaki Nizam Kızılkaya oldu. Gürçeşme’deki evinden alınan ve Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Nizam Kızılkaya, tedavisinin ardından tekrar ambulansla evine kadar bırakıldı. 40 yıl önce trafik kazasında bir bacağını kaybeden ve akciğer kanseri tedavisi gören Kızılkaya, yardım istediği Konak Belediyesi’nin ambulansı sayesinde rahat bir yolculukla evinden hastaneye götürülüp getirildi.

HASTA VE YAKINLARININ YÜZÜ GÜLDÜ

Ambulansta görevli uzman acil sağlık personelinin refakatinde nakli yapılan kanser hastası Nizam Kızılkaya’nın kızı Gülşah Çelik, babasını ilerleyen hastalığı nedeniyle kendi imkanlarıyla hastaneye götürmekte zorlandıklarını belirterek; “Babam hastalığı nedeniyle aşırı kilo kaybedince protez bacağını kullanamaz hale geldi. Kendisi yürüyemiyor, bizim de taşımamız mümkün değil. O nedenle belediyeden randevu alarak ambulans hizmetinden faydalandık. Sağ olsun, her şey son derece düzgün ve iyi yerine getirdi. Bu hizmeti sunduğu için Konak Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

EVDEN ALIP, EVE BIRAKIYOR

10 yılı aşkın süre hizmet veren ambulansın kullanılamayacak duruma geldiği için hizmet belgesinin iptal edildiğini, bu nedenle uzun bir süredir hasta nakil hizmeti veremediklerini belirten Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Özgür Duman, seçimlerin hemen ardından konuyu Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a  aktardıklarını, Başkan Pekdaş’ın da hiç vakit kaybetmeden yeni hasta nakil ambulansının alınması işini hızlandırılmasını sağladığını söyledi.  Duman, yeni ambulansın devreye girmesiyle hasta randevuları almaya başladıklarını, belirterek, “Hastalarımızı belirtilen saatte yatağından alıp hastaneye, tedavi sonrası da hastaneden evine götürüyoruz. Sağlık personelimiz ambulansta hastaya refakat ediyor. Ambulansımız Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu tüm tıbbi ve teknik donanım özelliklerine sahiptir” dedi.

AMBULANS HİZMETİ NASIL UYGULANIYOR?

Konak ilçe sınırlarında ikamet eden, normal araçla hastaneye gidemeyecek;  yatalak durumda veya kendi imkanları ile gidemeyecek fiziki bir rahatsızlığı olan hastalar için hizmet verecek ambulansa vatandaşlar hiçbir ücret ödemiyor. Hastaların yakınları hastaneye gitmeden en geç bir gün önce dilekçeyle başvurarak, ambulans talebinde bulunuyor. Durumu uygun görülen hasta evinden alınarak gideceği hastaneye sağlık personelinin refakatinde götürülüyor. Tedavi sonrasında tekrar hastaneden alınıp evine bırakılıyor. (İHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.