TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç’te seçimin galibi sol ittifak

İsveç‘te genel seçimleri, merkez sol ittifak önde bitirdi

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 10:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İsveç’te seçimin galibi sol ittifak

Seçimlerde yüzde 43,7 oranında oy alan ancak parlamentoda çoğunluğu sağlayamayan sol ittifakın önümüzdeki günlerde azınlık hükümeti kurması bekleniyor.

Sosyal Demokrat Parti lideri Steven Lofven, seçimler sonucu kilit parti konumuna gelen aşırı sağ ile koalisyonu kesinlikle düşünmediklerini söyledi. Lofven, “Artık gerçek liderliği gösterme ve icraat zamanı, koalisyonu oluşturmak için zamanımız var aşırı sağcı İsveç demokratları bu koalisyonda yer almayacak” dedi.

Merkez sol partilerin hükümeti kurmak için işbirliğine kesinlikle sıcak bakmadığı göçmen karşıtı aşırı sağ parti seçimlerde önemli bir başarı göstererek yüzde 13 oranında oy aldı.

İktidardaki sağ koalisyonu oluşturan partiler ise yüzde 39,3 oranında oy topladı. Sağlık, eğitim ve vergi politikalarının sağ koalisyonun seçim kaybetmesine yol açtığı tahmin ediliyor.

İskandinav ülkeleri arasında en büyük ekonomiyi sahip olan ve Avrupa’yı etkisi altına alan mali krizden daha az etkilenen İsveç, bir süre azınlık hükümeti ile yönetilecek gibi gözüküyor. Bu da kurulacak hükümetin, istediği yasaları parlamentoda kolay bir şekilde geçirme şansını oldukça sınırlayacak. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.