TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Kabotaj coşkusu

Denizcilerin bayramı olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Kutlamalar kapsamında yapılan halat çekme yarışması renkli görüntülere sahne oldu

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2014 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de Kabotaj coşkusu

A.Feyzi Mirhanoğlu

Kabotaj Kanunu’nun kabul edilmesinin 88. yıldönümü İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.  Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan Kabotaj Bayramı kutlamalarına İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Liman Başkanı Durmuş Ünüvar, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Meclis Başkanı Geza Dologh ile denizcilik sektöründen temsilciler ve akademisyenler katıldı.

Liman Başkanı Durmuş Ünüvar, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun Kurtuluş Savaşı’nın denizlerdeki zaferinin ilanı olduğunu ifade etti. Ünüvar, “Dünya deniz ticareti hacmi 9 milyar ton, miktar ise 9 trilyon dolar oldu. İzmir'deki yat limanı sayısı 6'dan 24'e, bağlama kapasitesi ise 1965'ten 9 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Törenin ardından protokol üyeleri, 1. Kordon’da düzenlenen halat çekme yarışmasına katıldı. Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir ve Sırrı Aydoğan aynı takımda olurken,  yarışmayı Öztürk, Aydoğan, Geza Dologh ve Yusuf Öztürk'ün bulunduğu takım kazandı. Yarışmanın ardından körfez turu düzenlenerek deniz şehitleri anısına çelenk atıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.