TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti yol haritasını açıkladı

AK Parti 2023 hedeflerinin belirlendiği Ekonomi-Politik Vizyon Belgesi açıklayan Genel Başkan Kurtulmuş, 2014-2023 arasının ‘dönüşüm süreci’ olduğunu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2014 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti yol haritasını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin 2023'e kadar uygulayacağı Ekonomi-Politik Vizyon Belgesi'ni açıkladı. Kurtulmuş, belgenin ‘yol haritası’ olduğuna işaret etti. Partilerinin iktidarda olduğu 2002-2013'teki 11 yıllık dönemi ‘değişim süreci’ olarak niteleyen Kurtulmuş, bu dönemde bürokratik oligarşinin zayıflatılması, katılımcı demokrasinin kuvvetlendirilmesi, millet iradesinin güçlendirilmesi ve darbelerin sonuçlarıyla mücadele gibi konuların gerçekleştirildiğini vurguladı. Seçimlerde milletin AK Parti’ye “yeni Türkiye’nin inşasını tamamlamak” ve “büyük medeniyetimizi ihya ve inşa etme” görevlerini verdiğini anlatan Kurtulmuş, “Milletin bize verdiği görev köprü, baraj yapmak, sadece ülkeyi ekonomik olarak güçlendirmekten ibaret değildir. Biz büyük bir medeniyeti, yeniden büyük bu topraklarda inşa ve ihya etmekle yükümlü olan bir siyasi kadroyuz” dedi.

GÖRÜNMEYEN VESAYETLERLE MÜCADELE

Türkiye'nin çok partili siyasi hayatta en önemli geri kalma sebeplerinden birinin de demokrasi ve sandık olmasına rağmen her zaman bir vesayetin bulunması olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, vesayetin bir kısmının görünen yani askeri vesayet olduğunu söyledi. Bunun yanında hukuki vesayet de bulunduğuna işaret eden Kurtulmuş, “Son zamanlarda yine bu yargı vesayetini oluşturmak isteyen çevreleri görüyoruz. Türkiye'de yüksek yargı mensuplarının geçmiş dönemlerde neler yaptığını, bugün de neler yapmaya yeltendiğini görüyoruz ama bunlarla mücadele edildi belli bir noktaya kadar geldi” diye konuştu.

VESAYET ADACIKLARI DA BERTARAF EDİLECEK

Ekonomi alanında da vesayetin bulunduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, “Dünya ekonomisine mesela merkez bankaları üzerinden bir vesayet oluşturuluyor. IMF gibi, Dünya Bankası gibi, Dünya Ticaret Örgütü gibi birtakım kurum ve kuruluşlar üzerinden vesayet oluşturuluyor. Ayrıca birtakım finansal medyanın içerisindeki özellikle ekonomiyle ilgili medya kuruluşları üzerinden bir vesayet oluşturulmaya çalışılıyor, derecelendirme kuruluşları üzerinden vesayet oluşturulmaya çalışılıyor” dedi. Çözümün bütün bunlardan zihinleri azade kılmak olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Bunların hepsi dünyanın gerçeği, eyvallah. Bunları biliriz ne olduklarını güçlerini biliriz ama önce şunu biliriz ki asıl olan güç Türkiye’nin kendi gücüdür kendi ayakları üzerine güçlü bir şekilde basmasıdır, bütün bunları ifade etmeye çalıştık. AK Parti, evet bu vesayetlerle mücadelesinin kısmında büyük başarı kazanmıştır, şimdi önümüzdeki 10 yılda görünmeyen vesayet adacıkları da bertaraf edilecektir ve Türkiye kendi yoluna devam edecektir” görüşüne yer verdi.

HEDEFE ULAŞMAK İÇİN 4 TEMEL ALANDA REFORM

 

AK Parti hükümetlerinin 12 yıllık süreçteki başarısında temel nedenin, ekonomik ve siyasi reformların eş zamanlı yapılması olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Türkiye ekonomik ve siyasi reformları eş zamanlı yapmak mecburiyetindeydi, bunların çok şükür önemli bir kısmı yapıldı. İşimiz bitmiş değildir. Bundan sonra da bunların sistematik dönüşümlere döndürülmesi lazım” ifadesini kullandı. Kurtulmuş, “dönüşüm süreci” olarak nitelediği 2014-2023 arası dönemde de Türkiye’nin “2023 Vizyonu”nu yakalayabilmesi için 4 temel alanda hukuki reformlara imza atılması gerektiğine dikkat çekti.

YENİ ANAYASA

Kurtulmuş, “2023 Vizyonu” doğrultusunda en önemli unsurun yeni anayasa yapma ihtiyacı olduğunun altını çizerek, Türkiye’de hangi sorun tartışılırsa tartışılsın meselenin yeni anayasa ihtiyacına dayandığını söyledi. Demokratik katılımcı sivil bir anayasa ihtiyacına dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Bu dönemde bunun samimi bir şekilde yapılması için gayret sarf ettik ama olmadı. Muhalefet partileri hiç buna teşne olmadılar. Çünkü eski Türkiye’nin son kalesinin yeni anayasa yapıp yapma meselesi olduğunu biliyorlar. Son kalenin eski anayasa, şu andaki mevcut anayasa, olduğunu bildikleri için onun mümkün olduğu kadar ruhuna dokundurtmak istemiyorlar. Biz anayasa yapmaktan kastın sadece metni değiştirmek olmadığını, ruhunu değiştirmek olduğunu söyledik. Ceberrut devletten kerim devlete döndüyseniz, dönmeye başladıysanız anayasanıza da bu ruhu vereceksiniz. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki genel seçimde Türkiye’de anayasa yapacak bir çoğunlukla hükümete geleceğiz, parlamentoya geleceğiz ve Türkiye’de yeni anayasa yapılmasını başaracağız.”

TOPLUMSAL BÜTÜNLÜĞÜN SAĞLANMASI

Toplumsal bütünlüğün sağlanması konusunun önemine dikkati çeken Kurtulmuş, “Hiç kimsenin ‘Ben Aleviyim, ben dindarım, ben Sünniyim, ben Kürdüm, ben Çerkezim, ben Lazım, ben Romanım, ben gayrimüslimim... Herhangi bir şekilde şöyle bir hayat tarzına sahibim ve ikinci sınıf vatandaş olarak kendimi hissediyorum’ demediği, herkesin kendini birinci sınıf vatandaş olarak gördüğü bir Türkiye’nin inşasıdır. Dördüncü temel meselemiz budur. Bu önümüzdeki on yılın perspektifidir inşallah bu istikamette yürüyeceğiz” diye konuştu. (AA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.