TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Üniversite çalışanlarına haklarını verin”

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, üniversite hastanelerinde görevli sağlık çalışanlarının ‘becayiş’, ‘eş durumu tayini’ sorunlarının acil olarak çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2014 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Üniversite çalışanlarına haklarını verin”

HALİSA TOPRAK

Üniversite hastanelerindeki hekim dışı sağlık çalışanlarının hak kayıplarının bulunduğuna işaret eden Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, “Yaşanan hak kayıplarına bir çok örnek verebiliriz. Üniversitede çalışan eşi başka bir ilde olduğu için muavaffakiyet isteyen hemşire arkadaşımıza ise onay verilmiyor. Üniversiteler arası becayişe de izin verilmiyor. Eş durumu atamasında da problemler yaşanıyor. Bu sorunları yaşayan sağlık çalışanları başka çareleri kalmadığı için istifa etmek zorunda kalıyor. Üniversite hastaneleri yöneticilerinin, ‘Hemşireler istifa ediyor’ açıklaması yerine onların sorunlarını çözmek için çalışma başlatmaları gerekiyor” dedi. 4-B’li hemşirelerin üniversite hastanelerinden kaçtığını anlatan Demircan, “Üniversite hastaneleri sağlık çalışanlarına haklarını vermeli” şeklinde konuştu.

“HOCAYA İZİN VAR, HEMŞİREYE YOK”

Üniversite hastanelerinde görevli hekimlerin, kamu veya özel hastaneye geçerken hiçbir zorluk yaşamadıklarına dikkat çeken Demircan, “Üniversite hastanelerinin yöneticileri ve rektörlük, hocalara başka kurumlara geçerken onay verirken, aynı yaklaşımı sağlık çalışanlarına göstermiyor. Değerli hocalarımız ekipleriyle birlikte özel hastanelere geçebiliyor. Neticede öğretim üyemiz de, hemşire arkadaşımız da üniversite hastanesinin personelidir. Üniversite hastaneleri hekim dışı sağlık çalışanlarımızın sorunlarını çözmek için en kısa zamanda bir adım atmalıdır” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE NASIL 14 KUVÖZ OLUR!”

Son günlerde üniversite hastanelerinin yaşadığı hemşire sıkıntısına dikkat çeken Demircan, şunları söyledi: “İzmir’de kuvöz sıkıntısı yaşanırken, üniversite hastaneleri ‘hemşire sorununu’ gerekçe göstererek mevcut kuvözleri kapatıyor. Üniversite hastanesinde nasıl oluyor da 14 kuvöz oluyor. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 60’ın üzerinde yenidoğan kuvözü var. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde de 50’nin üzerinde kuvöz var. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde nasıl 14 kuvöz oluyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.