TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Birliği’nden ‘LİCE’ açıklaması

Anadolu Birliği Derneği Başkanı Ferhan Ademhan ve Yönetim Kurulu üyeleri Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda düzenledikleri toplantıda Diyarbakır’ın Lice ilçesinde iki vatandaşın ölmesi ve 4 vatandaşın yaralanmasıyla başlayan olayların ‘Çözüm Sürecini’ tıkadığını belirten bir açıklama gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Anadolu Birliği’nden ‘LİCE’ açıklaması

FEYZİ MİRHANOĞLU

Yaklaşık bir buçuk yıldır, Türkiye’nin doğusundan hiçbir asker cenazesinin ve genç ölümlerinin yaşanmaması topluma çok ciddi bir özgüven ve huzur sağlamıştır diyen Başkan Ademhan “Bu ülkenin, artık çatışma ortamında hiçbir canını ve değerini kaybetmemesi, 21’inci Yüzyılda Türkiye’nin ertelenemez bir hedefi olmalıdır. Bu nedenle, bin yıldan beri aynı topraklarda kader birliği yapmış kardeş Türk ve Kürt halkını acıya boğacak her türlü eylemden ve söylemden uzak durulmalıdır. Bu sorumluluk hükümetin olduğu kadar tüm siyasi aktörlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve medyanındır” dedi.

“BARIŞ SÜRECİ ERTELENMEMELİDİR”

Hiçbir seçim hedefinin bu topraklara barış getirmekten daha önemli olmadığına dikkat çeken Ademhan, “Barış süreci Cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçimler gibi tarihlerden dolayı ertelenmemelidir. Toplumsal barış etrafında gelişen politik süreçler, çözüm stratejileri meseleyi kapsamlı ve soğukkanlı bir bakış açısıyla almayı zorunlu kılmaktadır” diye konuştu.

“ÇÖZÜMÜ SİYASAL HESAPLARA HEBA ETMEYİN”

Çözümün siyasal hesaplara heba edilmemesi gerektiğini vurgulayan Anadolu Birliği Genel Başkanı Ademhan, “Kürt siyasetine yön verenleri buradan uyarıyoruz. Provakatif çaba ve kışkırtmalara karşı daha çok duyarlı, tutarlı ve kararlı olmak zorundalar. Çözümü siyasal hesaplara heba etmeyin” ifadelerini kullandı. Ademhan, konuşmasına, “Benim için kardeşimi öldürme” diyerek son verdi.

MESELE DEVLETİN MESELESİ

Anadolu Birliği Onursal Başkanı Koçali Al ise Derneğin kuruluş amaçlarının dernek olarak bu yola destek vermek olduğunu belirtti. Onursal Başkan Al, “İzmir’de her şeyimizi bu yola koyduk. Mesele hükümet meselesi değil. Devlet meselesi. Kürt meselesi Türkiye’nin meselesidir. Hükümet meselesine indirgersek yanlış yere indirgemiş oluruz. Biz bu ülkenin geleceği için biz dernek olarak her şeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.