TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aziz Vukolos’ta ilk ayin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aziz Vukolos Kilisesi’nde yapılan ilk ayinde davetlileri karşıladı

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2014 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aziz Vukolos’ta ilk ayin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aziz Vukolos Kilisesi’nde yapılan ilk ayinde davetlileri karşıladı

DAVUT İPEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kültür merkezi olarak restore edilen tarihi Aziz Vukolos Kilisesi’nde düzenlenen ayin nedeniyle kente gelen konuklarla buluştu. Yıllar sonra ilk kez ibadete açılan Aziz Vukolos Kilisesi’nde düzenlenen ayine dünyanın dört bir yanından misafirler geldi. Kilisede yıllar sonra ilk defa gerçekleştirilen ayinin hemen ardından Aziz Kocaoğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

İLK DİNİ AYİN GERÇEKLEŞTİ

Kilisenin yıllar sonra ilk defa dini ayin gerçekleştirdiğini belirten Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Uzun süredir bu kilise harabe haldeydi. Gayretli bir çalışma sonucu kiliseyi şimdiki haline getirdik. Umut ediyoruz ki daha da güzel bir hale gelecek bu kilise. Bugün 17 Ağustos. Büyük depremin yıl dönümü. Yunanistan devletinin o depremden sonra bizlere verdiği desteği tüm Türkiye olarak hala hatırlıyoruz. Orada pekişen dostluğumuzun buradaki bu tür etkinliklerle daha da güçleneceğine inanıyoruz. 6 Şubat’ta sayın patrik de buraya gelecek. Biliyoruz ki bu olay kardeşlik ve barış yolunda atılacak büyük bir adım olacaktır.”

“BURASI İZMİR”

İzmir’in, Türkiye’nin en aydınlık ve en ileri şehri olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir bütün kardeşlik ve dostluk kavramlarının tohumlarının atıldığı, asırlardan beri sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olan kozmopolit bir kenttir. Bu kentte insanlar şimdiye kadar hep kardeşlik içinde yaşadı, ticaret yaptı ve ibadet etme özgürlüklerini her zaman rahatça kullanabildiler. Zaten bu tür özgürlüklerin rahatça yaşanabilmesi ancak İzmir gibi aydın bir kentte mümkün olabilirdi. Günümüzde bizler de yerel yönetim olarak bunu devam ettirmeye ve daha da ileri seviyelere taşımaya çalışıyoruz. Hepiniz tekrar hoşgeldiniz” dedi.

KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Başkan Kocaoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından, ibadete açılan kilisenin din adamları başkana teşekkür plaketi verdiler. İzmir halkının barışçıl ve medeni yaklaşımlarından dolayı tüm İzmirlilere minnettar olduklarını söyleyen kilise din görevlileri, verdiği desteklerden ötürü Aziz Kocaoğlu’na da teşekkür ederek, törenin sonunda tüm misafirleri ikrama davet ettiler.

                  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.