TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İhracatın başında IŞİD belası var”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, hükümetin büyüme hedeflerinin şaştığını, yılın üçüncü çeyreğinde IŞİD’in ihracatın başına bela olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2014 10:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İhracatın başında IŞİD belası var”

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında 62. Hükümet’in yeni ekonomik atılım sürecinin hayali ve temelsiz olduğunun başlangıçtan ortaya çıktığını savunan MHP’li Emin Haluk Ayhan, ikinci çeyrekteki yüzde 2.7 seviyesindeki büyüme beklentilerinin yüzde 2.1 oranında çıktığını, döviz kurunun da desteği ile büyümeye en büyük katkının ihracattan geldiğini söyledi. Vatandaşın tüketimden elini çektiğini, özel sektörün yatırımlara ara verdiğini, ikinci çeyrekte alınan tüm önlemlere rağmen finans sektörünün de büyümeye katkı yaptığını belirten Ayhan, “Sanayi frene bastı, vatandaşın tüketimi azaldı, özel sektörün yatırımları düştü. Yılın üçüncü çeyreğinde ise ihracatın başında IŞİD belası var” dedi.

Temmuz ve Ağustos’ta Irak’a ihracatta büyük düşüşler yaşandığına, AB ülkelerinde ise büyümenin durmak üzere olduğunu söyleyen Ayhan, “Yılın ilk yarısında ekonomideki büyüme ise yüzde 3.3 olarak belirlendi. Yıllık büyüme yüzde 3 eşiğinin altında. Hükümetin büyüme hedefleri fena halde şaştı. Nihayet yıl sonu yüzde büyüme hedefini değiştiriyor. Bakanlar düzeyinde açıklama geldi. Son çeyrekte sanayi üretiminde yaşanan düşüş de hayal kırıklığı yarattı. IŞİD ve Suriye’deki savaş, Türkiye ekonomisi açısından jeopolitik risklerin sonbaharda artarak devam edeceğini gösteriyor. Nitekim Türkiye’nin ikinci büyük ticaret ortağı Irak’a yapılan ihracat Temmuz’da yüzde 46, Ağustos’ta yüzde 27 oranında azaldı” diye konuştu. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.