TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu’nun gündemi Gazze

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlerin ardından İzmir’e ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Swiss Otel Büyük Efes’te basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu’nun gündeminde İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırı vardı

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2014 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılıçdaroğlu’nun gündemi Gazze

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Gazze’de yaşanan olayları ‘İnsanlık dramı’ diye yorumlayan Kılıçdaroğlu ziyaretlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Alsancak’ta hizmete açılan tam otomatik otoparkın hizmete açılmasıyla devam etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için temaslarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’e geldi. Swiss Otel Büyük Efes’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıyla ilgili Birleşmiş Milletlere çağrıda bulundu. Güvenlik konseyinin bir an önce toplanması gerektiğini ve bölgede barışın sağlanarak yardım kanallarının açılmasını istedi.

İNSANLIK DRAMI

İsrail’in orantısız güç kullanarak Gazze’ye yaptığı saldırılarda masum vatandaşların insanlık dramı yaşadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Gazze’de çocukların kadınların yaşamını yitirmesi bizi üzüyor. BM’nin bir an önce bu duruma el koyması gerek. Orantısız güç kullanılıyor. Ağır silahlarla Gazze’ye giriliyor. Bunu kabul edemeyiz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ivedilikle toplanmalı. Kalıcı barış sağlanmalı. Bu sağlanırsa Ortadoğu, Türkiye ve bütün dünya rahatlayacak. Bu barış için parlamentoda bizim üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz. TBMM’de bütün partilerin katılımıyla ortak bildiri yayınlanacak ama bu yetmez toplumun bütün kesimlerinin bütün dünyanın bu insanlık dramına duyarlı olması gerek.  Denizden ve karadan saldırı altında Gazze/deki insanlar için ateşkesin sağlanması barışın sağlanması ve yardım kanallarının açılması en büyük arzumuz” dedi.

“ÜLKE AÇMAZA GİRDİ”
Dış politikanın iç politikaya malzeme edilerek açmazlarla karşı karşıya kalındığını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Dış politikayı iç politikaya malzeme ederseniz açmazlarla karşı karşıya kalırsınız. Dış politika da yaşadığımız en temel sorun bu. Başbakan koltuğunda oturan kişi ve dışişleri bakanı dış politika da ülkeyi açmaza soktu. Üzülerek söylüyorum, Türkiye’nin Ortadoğu’da sözü dinlenen devlet imajı büyük ölçüde yara almıştır. Bütün komşularımızla ilişkilerimiz iyi olacaktı.  Bugün komşumuz kalmadı. İktidarın kendisini sorgulaması gerek. Hayatı sorgulayarak dış politikayı sorgulayarak sandığa gitmemiz gerek. Mısır’la ilişkilerimiz hiç yok. Irak kan gölüne döndü. Musul’da konsoloslukta görev yapanlar rehin. Başbakan IŞİD’e terör örgütü demekten korkuyor ve yalvarıyor. IŞİD’in elindeki silahları kim verdi. Bunların hepsinin hesabı sorulacak” dedi.

“GAZZE’YE GİTMEDİ”

Türkiye’nin Kahire’de, Tel Aviv’de ve Şam’da büyükelçisinin olmadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu bir ilk. Yurttaşlar buna dikkat etmeli. Neden bu hale geldik diye. Mavi Marmara olayından sonra Başbakan ‘Gazze’ye gideceğim’ dedi gitmedi. Ardından geçtiğimiz Mayıs ayında gideceğim dedi, yine gitmedi. Çünkü Amerika Dış İşleri Bakanı John Kerry kendisine ‘Gazze’ye gitme’ dedi. Sonra Başbakan, ‘Tarih kesinleşti haziranda gideceğim’ dedi, kaç haziran geçti gidemedi. Başbakanlık bu kadar ucuz mu” diyerek tepkisini dile getirdi.

KİLİT CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Ortadoğu’da Türkiye’nin ağırlığının olmadığını ve bu yaşananların ülkemizin ağırlığı olsa yaşanmayacağını savunan Kılıçdaroğlu, 90 yılda elde edilen birikimlerin  kişisel ikballere kurban gittiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimini işaret eden Kılıçdaroğlu, “Ortadoğu’da güç sahibi olabilmenin kilidi cumhurbaşkanlığı seçimi. Ekmeleddin İhsanoğlu İslam İşbirliği Konferansı’nda saygın bir görev yaptı. Kendisine Filistin’de barışı sağladığı için Kudüs ödülü verildi. Ortadoğu bataklığından ülkenin çıkması için buraya değer veren birinin o koltuğa oturması gerek” dedi.

İNSAN HAKLARI İHLALİ VAR
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın tutumunu eleştirdi, “Mahalle kabadayılığı ile olaylar çözülmez. Ağırlığı yok artık. Hiçbir lider Erdoğan’la aynı kareye girmiyor. BM’de baskı kurulmasını istiyoruz. Ağır insan hakları ihlali var. İsrail’le Türkiye arasında Erdoğan ağız dalaşı yapıyor ama perde araksında pazarlıklar var. Sözde İsrail’e karşıymış gibi duruyor ama samimi değil. Bir başbakanın dürüst olması gerek. Dış politikayı iç politika malzemesi yapmaması gerek” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET

Basın toplantısının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi CHP Grubu’nun yaptığı toplantıya katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Kılıçdaroğlu’nun tüm partililere Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermesini istediği öğrenildi. Grup toplantısının ardından yaklaşık yarım saat İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun makamında bulunan Kılıçdaroğlu ardından yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Alsancak’ta ki ‘Tam otomatik katlı otoparkın’ açılışına katıldı.  

“HİZMETİ İZMİR’DE GÖRÜN”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan yardımcıları, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve davetlilerin katıldığı tören ile hizmete açılan otoparkın açılışında konuşan CHP Lideri Kemal  Kılıçdaorğlu, kentli olmanın kente karşı sorumluluk hissetmek anlamına geldiğini vurguladı ve şunları kaydetti,  “Otomobil üretildiğinde herhalde hiç kimse ileride bir park sorunu çıkacak diye düşünmemiştir. Ama bugün bütün kentlerde bütün metropollerde üç aşağı beş yukarı en temel sorun olarak karşımıza çıkıyor. İzmir için var bu, İstanbul için de, Ankara için de ve pek çok kentte var. Ama yaratıcı bir belediye başkanı, sorumluluk hisseden bir belediye başkanı bu sorunu çözmeye çalışır. Belediye başkanımız Sayın Kocaoğlu gerçekten de pek çok önemli projeye imza attı. Her yerde örnek oldu. Ben hep şunu bu ülkeyi yöneten kişiye söylerim; 'Bir belediye hizmeti nasıl verilmek isteniyor. Eğer senin belediye başkanların öğrenmek istiyorsa onları İzmir'e göndereceksin. Aziz Kocaoğlu'na göndereceksin.’ Belediyede hizmet veriliyor ama kaça veriliyor? Halkın her kuruşunun hesabını halka veren bir belediye anlayışı olmak zorundadır. Eğer bunu yapabilirsek kaynakları yerinde kullanmış oluruz. Savurganca bir yapının içine girmemiş oluruz. Ramazan ayındayız. Hani bir söz var ya ‘Kul hakkı var. Kul hakkı yemeyeceksin’ diye. Kul hakkı yiyenlerin iktidar olduğu bir ülkede o ülke iflah olmaz. Sorunun çözümü her kuruşun hesabını halka veren yönetimden geçer. Ben sayın başkana bu güzel tesisi açtığı için yürekten teşekkür ediyordum.”

ÖNCÜ YATIRIM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise açılışı yapılan tam otomatik otoparkla ilgili şu bilgileri verdi, “Burası bir benzin istasyonuydu. Rahmetli başkanımız döneminde koşulları uygun olmadığı için kapatılmıştı. Arsa sahibinde kalmıştı. Biz arsayı kamulaştırdık. Ve bu proje gerçekleştirildi; şu anda hizmete alıyoruz. İstanbul'da özel sektörün yaptığı yarı otomatik otoparklar var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yarı otomatik otoparklar var. Ama bugünün ulaşabildiği tam otomatik otopark sistemine ulaşmış, hem büyüklük olarak 280 araç hem de gelişmişliği açısından bir numaralı öncü bir yatırımın açılışını yapıyoruz."

29 Haziran tarihinde kentte uygulamaya alınan yeni ulaşım sistemi hakkında da bilgilendirme yapan Başkan Kocaoğlu, “Biz bütün ulaşım ekibimizle birlikte her gün rakamları, istatistikleri masaya yatırıp nerede sıkıntı varsa onu gidermeye, bu sistemi giderek mükemmelleştirmeye,  hemşerilerimizi daha hızlı daha konforlu ve daha güvenli bir şekilde istedikleri yere ulaştırmaya çalışıyoruz. Alsancak semtimizde ve belli başlı noktalarımızda ciddi otopark sıkıntımız var. Bunu hızlı bir şekilde aşıp hemşerilerimizin hem trafik ve ulaşım problemini hem de araç sahiplerinin araçlarını güvenli olarak bırakacağı otoparkları yaratmak üzere çalışıyoruz. Kentliye layık olmaya çalışıyoruz. Bize üçüncü dönem verdikleri desteğin hakkını vermeye çalışıyoruz” dedi.

15 GÜN ÜCRETSİZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alsancak Çok Katlı Tam Otomatik Otoparkı’nın pazartesi gününden itibaren 15 günlük “ön işletim” sürecince “ücretsiz” olacağı bildirildi. İZELMAN yetkilileri, ücretsiz uygulamanın 3 saatle sınırlı olacağını açıkladı.

 KUTU KUTU

“El değmeden” park

Şair Eşref Bulvarı Alsancak Hocazade Camii karşısında inşa edilen 11 katlı ve 280 araç kapasiteli, zemin katta 171 metrekarelik geniş bir lobisi olan, “tam otomatik katlı otopark”, kamulaştırma dahil toplam 20 milyon TL’ye mal oldu. Alsancak Tam Otomatik Otoparkı” Türkiye genelinde kamu ve özel kişilerce yapılan en büyük, en modern tam otomatik otopark olma özelliğine sahip. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan tam otomatik otoparkı kullanacak olan sürücü, aracını asansörlerden birine park edecek ve park işlemini teyit ettikten sonra araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştirilecek. Sürücü dilediğinde aracını 200 sn gibi kısa bir sürede kolayca teslim alabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.