TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlılar için özel dergi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü Habercilik Opsiyonu öğrencileri, yaşlı nüfusa yönelik bir ilki gerçekleştirerek, “Aktüel Mecmua” dergisi çıkardı

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2014 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yaşlılar için özel dergi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü Habercilik Opsiyonu öğrencileri, huzurevleri, emekli dernekleri, hastaneler ve bakım merkezleri gibi ileri yaş kişilerin birada bulunduğu yerlerde dağıtılacak dergide, “Aktüel Mecmua” dergisini çıkardı.

Dergide, sağlık, hukuk, spor, gezi, ekolojik yaşam ve sanat gibi farklı alanlarda konular işleniyor. İEÜ Medya ve İletişim Bölümü 4. Sınıf Öğrencileri Hasan Rençber ve Resul Taşan tarafından yayımlanan dergi, Türkiye 7. Akademik Geriatri Kongresi kapsamında “Türkiye’nin ilk ileri yaş dergisi doğuyor” başlıklı bildiriyle de teşvik ödülünü kazandı. Derginin akademik danışmanlığını, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, Uzm. Dr. Sevnaz Şahin ile İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Altuğ Akın ve Dr. Burak Doğu üstlendi.

“ANKETLER, BİZİ DOĞRUYA YÖNLENDİRDİ”

Öğrencilerden Resul Taşan, derginin Türk basınında bir ilk olduğunu belirterek, “Ülkemiz medyasında yaşlılık dışındaki dönemlere yönelik birçok yayın çıkarılmasına rağmen yaşlılıkla ilgili yayına rastlanmadık. Bu çalışma ile medyada bugüne kadar yer verilmeyen ileri yaş dönemine hitap eden, yaşlıların gündelik ve sosyal yaşantılarındaki ihtiyaçlarına yanıt olmak istedik. Aylık olarak basılmasını planladığımız dergimizin içeriğini belirlemek amacıyla bir literatür taraması yaptık. Bunun yanı sıra bu alanda çalışan sağlık personeli ve yaşlılarla anket çalışması gerçekleştirdik. Çalışmanın verilerini analiz ederek derginin içeriği belirledik” dedi.

PROJE KARİYERLERİ OLUYOR

Öğrencilerden Hasan Rençber ise, dergi çalışmalarında Ege Geriatri Derneği’nin de desteğini aldıklarını söyledi. Rençber, her yaş döneminde ihtiyaçların farklılaştığına dikkat çekerek, şunları ifade etti: “Çocukken farklıyız, gençken çok başkayız, yaşlıyken bambaşkayız. Her yaş ve cinsiyete göre bir şekilde yayın yapılıyor. Oysaki medyaya baktığımızda sadece yaşlılara hitap eden yayınlar eksik. Son sınıf projemiz olarak başladığımız ‘Aktüel Mecmua’ dergisi bizim bundan sonraki kariyerimiz haline geliyor.” (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.