TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de sanata bir katkı daha

Sesil Müzayede Evi, Dario Moreno Sokağı’na sanat merkezi kuruyor

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2014 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de sanata bir katkı daha

Toplum Bilimci Hüsran Akıllıoğlu’nun 2 yıl önce kurduğu  Sesil Müzayede Evi, İzmir’e yeni bir sanat merkezi kazandırıyor.  Kentin kültür ve sanat hayatına farklı bir soluk kazandırmak için Sesil Müzayede Evi’ni kurarak yola çıkan Hüsran Akıllıoğlu, şimdi de Tarihi Asansör’ün yer aldığı Dario Moreno Sokağı’nda asırlık beyaz sakız evini restore ederek İzmir’e kazandırıyor.

İZMİR’E DEĞER KAZANDIRACAK

İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihinde Ege Bölgesi’nin ilk müzayede evini kurduklarını, şimdi de Dario Moreno Sokağı’nda bir asır önce inşaa edilen eski bir evi, restore ederek kente kazandıracaklarını dile getiren Sesil Müzayede Evi Kurucusu Hüsran Akıllıoğlu, kısa süre içinde Sesil Müzayede ve Sanat Evi’ni kentin hizmetine sunacaklarını söyledi. Restorasyonu Mimar Necdet Şenoğlu, Yüksek Mühendis Çetin Oktay ve ekibinin gerçekleştirdiğini, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü anlatan Akıllıoğlu, “Bu projemizle İzmir’e bir değer kazandırmayı amaçlıyoruz. Dario Moreno Sokağı yenilenen evleri ile kent  için bir cazibe merkezi haline geldi. Biz de bu tarihi sokakta İzmir’in kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak istiyoruz. Burada müzayedeler gerçekleştirmeyi, kültür ve sanat söyleşileri, sergiler yapmayı planlıyoruz. Tarihi dokuya sahip bu mekanı İzmir’e kazandırırken, kentin kültür ve sanat hayatına da destek olmanın onurunu yaşamak istiyorum” dedi.

ASIRLIK EV

Restore ederek kente kazandıracakları evin 1900’lü yılların başında inşaa edildiğinin bilindiğini ifade eden evin zemin katında 3 oda ile büyükçe bir sofanın yer aldığını,  arka bahçe tarafında ise mutfağının bulunduğunu söyledi. Evin, İzmirli ünlü sanatçı Dario Moreno’nun yaşadığı sokakta yer aldığını belirten Akıllıoğlu, “Moreno o yıllarda İzmir Kordon'da bulunan NATO binasının yerindeki Marmara Gazinosu'nda da sahneye çıkıyormuş. Moreno müzisyenliğini biraz daha ilerletince annesi Madam Roza ile birlikte Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Karataş semtindeki Asansör  Sokağı'na taşınmış. Bugün Dario Moreno Sokağı olan yer, tarihi Asansör  ve asırlık evleri ile nedeniyle büyük ilgi görüyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.