TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınordu’nun zamanı var

Altınordu Futbol Sosyal Girişim Başkanı Seyit Mehmet Özkan, “Altyapımız tam hazır olmadan Süper Lig'e çıkmayacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2014 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Altınordu’nun zamanı var

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun futbol sosyal girişim başkanı Seyit Mehmet Özkan, “Altyapımız tam hazır olmadan Süper Lig'e çıkmayacağız” dedi. Özkan, Altınordu armasının 2 sezon üst üste şampiyon olarak PTT 1. Lig'e çıkardıklarını ve yetiştirici kavramının en doğru oturduğu yere geldiklerini belirtti. Şu anda en önemli varlıklarının altyapıları olduğunu kaydeden Özkan, son dönemde yabancı uyruklu oyuncu oynatmama kararlarıyla ilgili bazı eleştirilerin yapıldığını bildirdi.

BAŞARI ELDE EDEBİLİRİZ

Özkan, yabancı uyruklu oyuncu oynatmama kararlarının ırkçılığa girmeyeceğini savunarak, şunları kaydetti: “Milli takımlarımızın yarısı 3,5 milyon gurbetçi vatandaşlarımızın çocuklarından oluşuyor. Biz burada 75 milyonuz, yani 20 misli. Burada bir terslik olduğu açık. 30 milyon gencimiz var diye övünüyoruz ama altyapılara yatırım yapmıyoruz, futbolcu üretmiyoruz. Biz diyoruz ki çocuklarımıza Almanlar gibi aynı imkanları verirsek ve planlı programlı ve disiplin içerisinde bir futbol eğitimi verirsek, biz de sürdürülebilir başarılar elde ederiz. İspanya'nın Bask Bölgesi takımı Athletic Bilbao kendi bölgesinin dışında hiçbir oyuncu oynatmadan, 1929'dan beri La Liga'da mücadele ediyor. Real Madrid ve Barcelona ile birlikte ligden hiç düşmemiş üç takımdan birisi Athletic Bilbao 8 kez La Liga'yı, 24 kez de İspanya Kupası'nı kazanmayı başarmıştır.”

DÜNYANIN SONU DEĞİL

Kendilerine ‘Eğer Süper Lig'e çıkarsanız, yabancı oynatmazsanız, hemen düşersiniz' denildiğini kaydeden Özkan, şöyle konuştu: “Yakın bir zaman önce de açıkladık, Altyapımız tam hazır olmadan çıkmayacağız. Bunu da şöyle planladık, bu sezon alışma yılı, seneye play-off hedefi, üçüncü sezon da şampiyonluk hedefi. Bu arada 1997 doğumlu 18 yaş jenerasyonu oyuncularımız da 21 yaşında olacaklar. A takım kadromuz öz kaynağımızdan çıkan oyunculardan oluşmaya başlayacak. Diyelim ki erken çıktık. Yine yabancı oynatmayacağız ve sezon sonunda düştük diyelim, dünyanın sonu değil, hele bizim için hiç değil.” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.