TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastane yemekleri uygunsuz çıktı

Dikili Devlet Hastanesi’nde personelin yemek boykotuna neden olan etlerin analiz raporu geldi. Raporda “Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’ne uygun değildir” ibaresi dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hastane yemekleri uygunsuz çıktı

SES Başkanı Rukiye Çakır, “Hastane idaresi tarafından bu sorunu yaşatanlar hakkında soruşturma açılacağına, bu yemekleri boykot eden personel soruşturmaya tabi tutuluyor. Kınıyoruz” dedi.

Dikili Devlet Hastanesi personelinin, 9 Nisan’da etlerin içinden tüfek saçması çıktığı, etlerin ve yemeklerin yenemeyecek derecede olduğu iddia edilerek, 18 Nisan’da iki gün yemek boykotu yapmışlardı. Boykot sonrası Türk Sağlık-Sen İzmir 1 nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol yemekten çıktığı iddia edilen saçmayı ve yenilen yemeklerdeki etlerin analizini yaptırmak üzere kontrole gönderildiğini açıkladı.

“KANATLI HAYVAN ETİ TESPİT EDİLDİ”

28 Nisan’da gelen rapor sonuçlarından sonra açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır raporla ilgili şu bilgileri verdi: “Analiz sonucunda verilen raporda tetkik için gönderilen pişmiş köftenin içerisinde kırmızı et ve kanatlı hayvan eti tespit edildiği anlaşılmıştır. Türk Gıda Kodeksinin 5’nci maddesine uygun olmadığı öğrenilmiştir. Yemekten av tüfeği saçması çıkması ile başlayan süreçte sendikaların tepki göstermesi üzerine yönetimi et ürünlerini analize gönderildi. Teknik incelemeler sonucunda gönderilen raporda sağlığa zararlı olmadığına ait bir yazı olmamasına rağmen, açıklamada; çift tırnaklı eti içerisinde kanatlı hayvan etinin olduğu tespit edildi. Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinin 5’nci Maddesinin 1/c fıkrasında; “Farklı hayvan türlerine ait etler birbirleriyle karıştırılamaz’ tebliğinin yok sayılarak kamu, sağlık çalışanları ve hastalar yanıltılıyor. Bu sıkıntı verici bir durum. Biz halkımızın, çalışanların ve hastaların sağlığını düşünüyoruz. Bu durumda; sağlık çalışanlarının, hastaların sağlıklı gıda güvenliği için İhale şartnamesinin 12.3 maddenin 2’nci fıkrası gereği uygulanarak ihalenin ivedilikle sonlandırılması gerekiyor. Bu sorunları yaşatan firma için soruşturma açılması gerekirken, böylesine sağlıksız bir yemeği boykot eden ve bu konunun mağduru olan personel hakkında soruşturma açılıyor. Bu sorunları yaşatanlar ve firma için acil soruşturma açılmasını bekliyoruz.”

YEMEKLER SAĞLIĞA ZARARLI DEĞİL

Dikili Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Avni Ziyan ise yemeklerin sağlığa zararlı olmadığını belirterek, “Gelen raporda 'yemekler sağlığa zararlı' diye bir ibare yok. Çift tırnaklı eti içerisinde kanatlı etine rastlanması da köfteler yoğrulurken içine kırılan yumurtalardan kaynaklanan bir karışımdır. Zaten bu konuda hastane sitesinde açıklamada bulunduk” dedi. (İHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.