TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akay’dan hüzünlü veda

Yönetimi ile birlikte istifası alınan İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Zaman zaman gözlerinin dolduğu gözlenen Akay, hakkında ortaya atılan zenginleşme iddialarını da yargıya taşıdığını açıkladı. Öte yandan istifa eden Akay’ın yerine parti resmen geçici olarak Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican’a görev verdi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Akay’dan hüzünlü veda

FEYZİ MİRHANOĞLU

Genel merkez tarafından istifası alınan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay Ankara dönüşü yürütme kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaptı. Akay, “Üç buçuk yıldır sürdürdüğüm AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevini dün itibariyle sona erdirdim. Genel Merkezimizin isteği üzerine şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım istifalarımızı sunduk. Görevimizi genel merkezden almıştık. Emaneti aldığımız yere, partimizin Genel Merkezine iade ettik. Makam ve mevkiler insanlar için bir imtihan yeridir. Günümüzde makam sahibi birçok kişinin düştüğü vahim hata, bu makamın geçici olduğunu görememek, bir emanet şuuru ile hareket edememek ve buranın sahibi gibi davranmaktır. Bütün makamlar geçicidir. Baki kalan halka ve hakka yapılan hizmetlerdir. Biz hiçbir zaman kendimizi bulunduğumuz makamın sahibi olarak görmedik. Biz bulunduğumuz makamın emanetçisiydik, günü geldiğinde o emaneti iade edeceğimizin de bilincindeydik. Bizler, dünyaya dünya kadar, ukbaya ukba kadar değer veririz. Dünyadaki tüm makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunun bilincinde olarak hareket ederiz. Bu bilinçle hareket ettiğimizden dolayı görevimizi gönül rahatlığı ile bıraktık, huzurluyuz ve rahatız” dedi.

“HİZMET DAVAMIZ BAKİ”

Akay, “Bütün canlılar, bütün isimler fanidir ama bizim millete hizmet davamız bakidir” diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın,“Dava, eğer isimlerle var olursa isimlerle de yok olur. İlkelerle, hedeflerle, tasavvurla var olan davalar geçmişten gelir, geleceğe doğru ilerler. Bizden önce bu davayı, bu hareketi omuzlayanlar vardı. İnşallah kıyamete kadar da bu dava sahipsiz, öksüz kalmayacaktır. İsimler, rütbeler, makamlar değişir ama dava şuuru oldukça, davayı taşıyacak yürekli kadrolar oldukça Allah’ın izniyle kervan, uzun ince yolda yürüyüşüne devam eder” sözlerini hatırlattı. Akay, “İnşallah bu kervan çok daha güçlü bir şekilde yürüyüşüne devam edecektir. Bizim o konuda gönlümüz çok rahattır. Bunu herkesin bilmesini istiyorum” diye konuştu.

“PARTİME HİZMETE DEVAM EDECEĞİM”

Siyasete küçük yaşlarda başladığını vurgulayan Akay, “Millete hizmet yolunda, hakkı üstün tutma noktasındaki duruşumu hiç bozmadan, hep bir istikamet üzerine yürüdüm ve yürümeye de devam edeceğim. Biraz evvel bahsettiğim gibi, makam ve mevkiler gelip geçicidir. Önemli olan hakka ve halka yapılan hizmettir. AK Parti’de dün il başkanı olarak yaptığım mücadeleyi bugün sade bir üye olarak yapacağımın bilinmesini isterim. Şartlar ne olursa olsun, bu necip milletin tarihi medeniyet yürüyüşünde sadakatle saf tutmayı şeref addedeceğim. Bu yolda aşkla yürümeye, partime bir nefer olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Görev sürem boyunca en önemli çabalarımdan ve gayretlerimden birisi, AK Parti aidiyetini idrak eden, AK Parti kimliğine sadakatle sahip çıkan, yüreğinde ülke sorumluluğunu hisseden ve bu sorumluluğun gereğini yerine getiren teşkilat mensuplarını yetiştirmekti. Hamdolsun, bugün geldiğimiz noktada gözümüz asla arkada kalmayacak. İzmir’de iyi yetişmiş, donanım sahibi, liyakatli, AK Parti aidiyetiyle bezenmiş, millete hizmet etme davasının şuurunu bünyesinde taşıyan teşkilat mensuplarımız var. Bizim kazandığımız tüm seçimlerde, elde ettiğimiz tüm başarılarda onların sadakati, vefası, gece gündüz demeyen yoğun mesaisi vardır. Onlara, ülkemiz adına, gelecek nesiller adına teşekkür ediyorum. Onlar, tam bir teşkilat bilinciyle organize olmanın gereklerini yerine getirerek, milletin iradesini ve taleplerini siyasete taşıdılar. Onlar, ana kademe teşkilatlarımızda, kadın kolu ve gençlik kolu teşkilatlarımızda, partinin hangi kademesinde olurlarsa olsunlar ülke sevdasını, hizmet aşkını en içten, en samimi biçimde hissediyorlar” dedi.

“GÜCÜMÜZÜ TEŞKİLAT MENSUPLARINDAN ALDIK”

İl başkanlığı görevindeyken temsil ettiği gücün kaynağının teşkilat mensuplarının yürekleri olduğunu hiçbir zaman unutmadığını belirten Akay, “Bu yükü omuzlayan kardeşlerimin her birinin yüzü ak, bahtı açık olsun. Görevimi sonlandırırken, teşkilatımızın tüm kademelerindeki bütün mensuplarına teşekkür ettiğimi, bana haklarını helal etmelerini istediğimi belirtmek istiyorum. Bundan sonra yine beraber olacağız, hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor. Cumhurbaşkanını ilk defa halk seçecek. Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Ağustos ayında göreve başlayacak. Bu çok önemli seçimde hepimiz kenetlenerek çok çalışmaya, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği istikamette yürümeye mecburuz. Evet, çok çalışacağız. Burada şahsi bir kanaatimi belirtmek istiyorum. Üç dönemlik Başbakanlık tecrübesi ve başarısı yanında, iç ve dış imajı, liderlik vasıfları ile çok sert geçen, referandum sayılan seçimlerdeki şahsi başarısı ve mücadelesiyle Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmayı herkesten çok hak etmiştir. Kendisinin bu konuda vereceği karar ne olursa olsun bizler nefer olarak yanında olacağız ve canla başla çalışarak Cumhurbaşkanlığı seçimini AK Parti adayının kazanmasını sağlayacağız. Sürecin şimdiden milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

BASIN MENSUPLARINDAN HELALLİK İSTEDİ

Siyasetin uzun soluklu bir maraton koşusu olduğunu hatırlatan Akay, “Bizim koşumuz devam ediyor. Partideki çalışmamız, mücadelemiz, gayretimiz aynı aşkla, aynı heyecanla devam edecek. Başta, dört yıl önce AK Parti İzmir İl Başkanlığı gibi onurlu bir görevi tarafıma tevdi eden Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, birlikte siyaset yaptığım tüm teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki süreçte ülkemin, milletimin ve partimin hizmetinde olacağımı ifade etmek istiyorum. Durmak yok, çalışmaya devam. Durmak yok, hizmete devam” ifadelerini kullandı.

Akay, görev yaptığı dönemde üzdüğü ve kırdığı basın mensuplarından da özür dilerken haklarını helal etmesini istedi.

“DÜN HANGİ NOKTADAYSAK ŞİMDİ DE AYNI NOKTADAYIZ”

Koordinatör milletvekillerinin önümüzdeki günlerde İzmir’e gelip ilçe başkanları ve parti mensuplarından bilgi alabileceğini, temayül yoklaması da yapabileceğini belirtti. Akay, “Görevimi bırakırken ya da istifam istenirken haksızlık yapıldığını düşünmüyorum. Sadece İzmir il teşkilatı için değil teşkilatın geneli için yapılan değerlendirme var. Mesele başarı ya da başarısızlık değildir. Bundan sonra da partimin neferiyim. Şahsımla ilgili şeyleri söylemekten Allah’a sığınırım. Partimizin oylarını arttırdık. İzmir’de iki büyük miting yaptık. İzmir’de birliği sağladık. Çok mükemmel bir bina kazandırdık. Mutlaka hatalarımız, kusurlarımız olabilir. Başarılı bir dönem geçirdiğimize inanıyorum. Beni görevden almadılar. Biz istifa etmede direnirsek MYK kararı ile genel merkez görevden alır. Bunun örneğini Bayraklı’da gördük. İkisi farklı şeydir. İstifa etmeseydik genel merkez görevden alırdı. Biz direnç göstermedik. Dün hangi noktadaysak aynı noktadayız. Huzur ve mutluluk içinde görev yaptığımıza inanıyorum” dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.