TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“8 bin çocuk tacizcisi papaz var”

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan’ın güvenilir kaynaklara dayanarak yaptığı araştırmalar sonucunda 8 bin çocuk tacizcisi papaz olduğunu tespit ettiklerini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“8 bin çocuk tacizcisi papaz var”

Papa Francis, İtalyan gazetesi La Repubblica’ya verdiği röportajda Katolik kilisesinde yaşanan pedofili (çocuk tacizi) sorununu cüzzam hastalığına benzetti. Çocuk tacizinin kiliseye zarar verdiğini ifade eden Papa, bu sorunu durdurmak için gereken adımı atmaları gerektiğini kaydetti. Papazların yüzde 2’sinin çocuk tacizcisi olduğunu belirten Papa, çocuk tacizinin korkunç ve kirli bir durum olduğunu ifade etti.

Araştırmayı güvenilir verilere dayanarak gerçekleştirdiklerini kaydeden Papa yüzde 2’lik kısım içerisinde Papaz, rahip, piskopos ve kardinallerin bulunduğunu belirtti. Yüzde 2’lik rakamı düşük ve tehlikesiz olarak görmediğini de dile getiren Papa Francis, durumun daha kötü sonuçlar doğurabildiğini fakat tacize uğrayan çocukların bu durumu gizlediğini kaydetti. Papa açıklamasında, “Bu durumu tahammül edilemez buluyorum ve bu konuyla ciddi bir şekilde mücadele edeceğim” dedi.

Papa Francis geçtiğimiz hafta çocuk tacizi sorununda önlem almaması ve fazla aktif olmaması konusunda suçlanması sonrası ilk kez taciz edilen çocukların ailelerine ziyaret gerçekleştirmişti. Papa, taciz edilen çocukların ailelerine kilisenin bu durumu düzeltmek için gerekeni yapacağı konusunda söz vermişti. Papa ayrıca papazların suçlarını örtbas etmek isteyen piskoposların da gereken cezayı alacağını kaydetmişti.

2012 yılında açıklanan son verilere göre dünya genelinde yaklaşık 414 bin Katolik papaz bulunuyor. (İHA/VATIKAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.