TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Takipsizlik kararına CHP’den siyah çelenk

17 Aralık Yolsuzluk Operasyonlarının üzerinin kapatılmasını tüm Türkiye ile aynı anda protesto etmek için, CHP İzmir İl Başkanlığını tarafından İzmir Adalet Sarayı’nın (Bayraklı Adliyesi) önüne ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenk bırakıldı

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Takipsizlik kararına CHP’den siyah çelenk

EMİNE ŞEKER

Son 100 yılın en büyük Yolsuzluk Operasyonu, kirli bir adaletle kapatılmak istendiğini iddia eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı dün Bayraklı Adliyesi önüne siyah çelenk bırakarak durumu protesto etti.  CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Erdal Aksünger, Musa Çam, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte yaklaşık 500 kişi, İzmir Adliyesi önüne üzerinde 'Adaletin kara günü' yazıyı siyah çelenk bıraktı. Partililer ellerinde üzerinde 'Sıfırladım babacığım', 'Yeri Türkiye'de çalmak bedava',  'Adaleti de misliyle sıfırladık, hamdolsun', '17- 25 Aralık Hırsızlar Haftası' yazılı pankartlar açtı.

OPERASYON YAPANLAR YALNIZ DEĞİL

Basın açıklamasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, hafta başında 81 ilin adliyelerinde CHP örgütleri yolsuzluğu ve hırsızlığa duyarlı yurttaşlarla birlikte siyah çelenk bıraktıklarını belirtti. Engin, “17-25 Aralık tarihlerindeki yolsuzluk operasyonlarını yargı tezekelerini unutturmak, gündemden çıkarmak ve parlamentolarda oluşturulan bakanlarla ilgili yolsuzluk komisyonunu bir an önce tatil etmek için yapılan çabaları hem kamuoyu gündemine getirmek hem de bu durumu sonuna kadar takip edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük yolsuzluk operasyonuyla aralık ayında karşı karşıya kaldık. Bunun bir ayağı da sonraki aylarda İzmir’de yapıldı. Binali Yıldırım’ın bacanağı, bakanlık bürokratları, bakanlığa iş yapan mütahitler ile ilgili büyük bir soruşturma ve ciddi deliller vardı. Ben İzmir Cumhuriyet Başsavcısı’nın hazırladığı tezekenin İzmir Valisi’nin ve hükümetin baskılarıyla ortadan kaldırıldığını buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu durumunda sürekli takipçisi olacağız. Bu konuda operasyon, dinleme yapan savcılara ve emniyet görevlilerinde yalnız olmadıklarını sonuna kadar gitmeleri gerekiyor” dedi.

TATİL EDİLECEĞİNDEN ŞÜPHELİYİZ

17-25 Aralık operasyonunun demokrasi tarihi açısından bir kara leke olduğunu iddia eden Engin, “Türkiye bu kara leke ile yoluna devam edemez. Türkiye Tayyip Erdoğan gibi yolsuzluğa bulaşmış bir cumhurbaşkanıyla yoluna devam edemez. Devam etmemeli. Yaşanan bu durumlar ülkemizin kuruluş felsefesine aykırı bir durumdur. Bunun için CHP topluma öncelik edecektir. Bugüne kadar yaptığı gibi temiz toplum özlemlerine ön ayak olacaktır. Biz suçluların yargı önüne çıkması için her türkü gayreti göstereceğiz. Maalesef parlamentoda oluşan bakanlarla ilgili komisyonda İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in ve arkadaşlarının yaptığı mücadele de inşallah sonuçsuz kalmaz. Savcılığın verdiği takipsizlikten sonra parlamentoda da bir tezgah kurularak aylardan beri çalışmalar ertelenerek savcılığın verdiği karar gerekçe gösterilerek parlamentodaki yüce divan çalışması yolsuzluk komisyonunun da bir müddet sonra tatil edileceğinden şüpheliyiz” şeklinde konuştu.

BU MÜCADELE AKP’NİN SONU OLACAK

Engin, tüm İzmirlileri yaşanan yolsuzluğa karşı duyarlı olmaya çağırarak, sözlerine şöyle devam etti: “İzmirlilerin AKP iktidarına verdiğimiz mücadelede bizim yanımızda yer almalarını istiyoruz. Bir ülkede yolsuzluk varsa, ekonomi de kriz yaşar. Bütün medeni ülkelerde yolsuzluk olan hiçbir ülkeye yabancı sermaye gitmez, yatırım yapılmaz. O ülkeye güven olmaz. Yabancı yatırımlar açısından yolsuzluk birinci derece önemlidir. CHP her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmalı. Her zamankinden daha çok hizmet ve görev düşmektedir. Biz bu sorumluluğumuzun farkındayız. 2 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan baskıların dinlemelerin ve yargı operasyonlarının içi boş çıktı. Verdiğimiz mücadelenin sonuna geldik. Bu mücadele AKP’nin sonu olacaktır. Haziran ayında yapılacak olan seçimde hep beraber bu iktidarı devireceğiz. Haramilerin iktidarını yıkacağız. Yerine Atatürk’e ve cumhuriyete yakışır yüzyıllık demokrasi birikimimize yakışır düzen kuracağız. Kuracağımız düzende yolsuzluk olmayacak. Çalışanlar emeğini alacak. En önemlisi de gazeteciler yolsuzluk ile ilgili yazdıklarında köşelerinden atılmayacak.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.