TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvan Mezarlığı’na kamu engeli

Karşıyaka Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl hayvanseverlerin isteği doğrultusunda başlattığı “Hayvan mezarlığı” çalışması, meclis üyelerinin oylarından geçmiş, yeri de tespit edilmişti. Aradan geçen sürede yaşamını yitiren hayvanlarını gömmek için bölgeye giden hayvanseverler hayal kırıklığı yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayvan Mezarlığı’na kamu engeli

HAMZA GÜL - Türkiye'nin ikinci hayvan mezarlığı Karşıyaka ilçesinde yapılacak. Karşıyaka Belediyesi’nin geçen yıl hayvanseverlerin isteği doğrultusunda Türkiye’de ikinci, İzmir’de ise ilk olacak hayvan mezarlığı için çalışma başlatmıştı. Çok sevdiği köpeği Herkül’ü gömdüğü mezarlığa giden hayvan dostu Firuze Tarhan, o dönemde belediye başkanı Cevat Durak’ın şunları söylediğini belirterek, “Bizlere, eski belediye başkanımız Cevat Durak samimi ve iyi niyetiyle şunları söylemişti, ‘Barınağımız, polikliniklerimiz, parklara yerleştirdiğimiz otomatik suluklarımız, hayvan ambulansımız ile hak ettikleri hizmeti sevimli dostlarımıza sunmaya çalışıyoruz. Bizimle aynı havayı soluyan sevimli dostlarımız öldükten sonra da uygun koşullarda defnedilmeyi hak ediyor. Uzun süredir, onlar için mezarlık yapmak amacıyla, yer arayışımız sürüyordu. Hemşerilerimizin taleplerine uygun bir arazi bulduk. En kısa sürede hazırlayıp kullanılır konuma getireceğiz.’ Ben de aradan geçen sürede yitirdiğim canım köpeğim Herkül’ün mezarını ziyaret için gittiğimde hiçbir çalışma yapılmadığını gördüm. Çalıların içinden geçerken yılan bile gördüm. Şimdi oraya nasıl gideceğiz” diye konuştu.

4 BİN 400 METREKARE

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Örnekköy tapulama alanında, Yamanlar Köyü yolun üzerinde cebel arazi olarak görülen 4 bin 400 metre karelik alana Türkiye'nin ikinci, İzmir'in ise ilk hayvan mezarlığı yapılması öngörüldü. Bu Hayvan Mezarlığı için Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde öncelikle bir yönetmelik oluşturulacak. Alan temizlenip çevresi duvarla kaplanırken kullanıma uygun hale getirilecek. Hayvan Mezarlığı'na Karşıyaka'da bulunan ve Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne kayıtları yapılmış olan hayvanlar kabul edilecek. Sahipli hayvanlar için gömü başına 10 fidan dikilmesi istenecek. Hayvan severleri sevindiren bu açıklamaların ardından geçen sürede bir çalışma yapılmamasına üzülen hayvan dostlarından Firuze Tarhan, 30 Mart’da yeni seçilen Karşıyaka Belediye Başkanı ve ekibinin de kendilerinin sorununa yardımcı olacaklarına inandıklarını ifade ederek, “Biz inanıyoruz ki yeni seçilen başkanımız da bu yarım kalan projeyi hızla tamamlayacaktır. Bizlere bu konuda nasıl bir sorun yaşandığı iletilirse bizlerde bu arazinin engellenmesi karşısında kamuoyu oluşturmak için biraraya gelebiliriz. Bu konuda belediyemizden bir açıklama bekliyoruz” dedi.

BELEDİYE’DEN AÇIKLAMA

Karşıyaka Belediyesi yetkilileri ise geçen yıl belediye meclisinin aldığı kararla bahsi geçen araziye hayvan mezarlığı yapmak için bütün plan ve projelerin hazırlandığını ancak arazinin Milli Emlak üzerine kayıtlı çıkması nedeniyle çalışmaların kesintiye uğradığını belirtti. Yetkililer, Milli Emlak’ın araziye belediyeye devrinden sonra bölgeye, kısa sürede projesi hazır olan hayvan mezarlığının tamamlanacağını sözlerine ekledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.