TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeği kazanca dönüştürecekler

Konak Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren 11 semt merkezinde üretilen el işi ürünlerin satışını gerçekleştirmek için çalışma başlattı. Konak İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği altında yürütülecek proje sayesinde 47 ayrı branşta kursun verildiği semt merkezlerinde eğitim gören kursiyerler emeklerini kazanca dönüştürebilecek

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2014 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Emeği kazanca dönüştürecekler

Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Öztürk ve merkeze bağlı müdür yardımcıları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Belediye ve halk eğitim arasındaki işbirliğinin devam edeceğini ve mevcut kursların gelişerek süreceğini belirten Öztürk, en verimli çalışmaları Konak Belediyesi’yle yaptıklarını söyledi. Özellikle cam ve mask kurslarına ilginin yoğun olduğunu dile getiren Öztürk, bu kurslara İzmir’in farklı ilçelerinden de katılımın olduğunu ifade etti.

KADIN İSTİHDAMI ARTACAK

Takı tasarımından pastacılığa kadar 47 ayrı branşta kursun verildiği semt merkezlerinden en çok kadınların faydalandığına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, verilen eğitimler sayesinde kadınların hem üretime katıldığını, hem de sosyalleştiğini söyledi. Belediye olarak geçici değil, kalıcı çözümler üretmeyi amaçladıklarını vurgulayan Pekdaş, Konak Belediyesi olarak kadın istihdamının artırılması için yeni mekanizmalar kuracaklarını dile getirdi. Pekdaş, bu amaçla ilk adımı atarak semt merkezlerinde üretilen el işi ürünlerin satışını yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

DEVAMLI ÜRETİM

Konak’ta emeği kazanca dönüştürmeyi amaçladıklarını belirten Pekdaş, çalışmaları Halk Eğitim ile işbirliği içinde yapacaklarını dile getirdi. Hazırlanacak yeni düzenlemeyle hem semt merkezlerindeki üretimin artacağını hem de kursiyerlere gelir sağlanacağını belirten Pekdaş şöyle konuştu: “Semt merkezlerinin yılsonu sergileri dışında sadece sene sonuna yönelik değil, satış devamlılığı sağlayacak ve zamanı efektif kullanacak bir çözüm gerekli. Bu, kurvaziyer turizmden de yararlanarak liman bölgesine kurulacak stantlarla mümkün olabilir. Biz bu konu üzerindeki çalışmalarımıza devam ediyor.” (İHA/İZMİR)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.