TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu’na yer sofrasından mesaj

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 3 bin memurun örgütlü olduğu Tüm-Bel-Sen 1 No’lu Şube üyeleri toplu sözleşme sürecinde istedikleri yemekhane hakkı için yer sofrası kurdu

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2014 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu’na yer sofrasından mesaj

MEHMET ŞERİF TOPRAK

Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şubesine bağlı yaklaşık 500 memur toplu sözleşme sürecinde memur haklarına ek yol ücretleri ve yemekhane hakkı verilmesi için kurdukları yer sofrasında peynir, simit, karpuz eşliğinde yer sofrası kurdu.

TOPLU SÖZLEŞME ÇAĞRISI

Öğle yemeğini yerde kurdukları sofrada türküler eşliğinde yiyen sendika mensubu belediye memurları, simit, peynir, karpuz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na toplu sözleşme çağrısı yaptılar. 500’e yakın sendikalı memurun yer aldığı grup eylemlerine belediye sarayı önünde, “Sadaka değil, toplu sözleşme”, “Ya hep beraber, ya hiçbirimiz” sloganları ile başladı. Ardından kurulan yer sofrasında simit, peynir ve karpuz yiyen sendikalılar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na toplu sözleşme sürecinde talep ettikleri iyileştirmelerin kabul edilmesi çağrısında bulundu. Belediye yönetimi ile sendika arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerin eylem kararı alan belediye personeli, iş bırakma eylemi yapmaya hazırlandıklarını dile getirdi ve taleplerini belediyeye astıkları çeşitli afişlerle de dile getirdi.

 BAŞKAN KOCAOĞLU’NA UZLAŞI ÇAĞRISI

Maaş zammı değil, yasal haklarını istediklerini kaydeden Tüm-Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, “Yaklaşık 3 yıldır iyileştirme almıyoruz. Bu tutumuzu görüşme masalarında sürdürdük. Bugün yemekle ilgili ilk eylemimizi gerçekleştirdik. Artık, iyileştirmelerin ve sosyal hakların ertelenecek bir durumu yok. Eğer olumlu sonuç alamazsak grev kararı alacağız. Belirtmiş olduğumuz sıkıntılar, 5 bin 500 personeli ilgilendiriyor. Aileleri de işin içine girerse bu sayı 15-20 binleri buluyor. Biz maaş zammı istemiyoruz. Mobingle mücadele masasının kurulmasını, yol, yemek, kreş gibi sorunlarımızın çözülmesini ve sosyal haklarımızı istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.