TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu’ndan sert yanıt: Kanun size verilmez demiyor!

İl Özel İdare mallarının paylaşımı konusunda İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın “Kanunda ne yazıyorsa onu yapacağız” sözlerine Kocaoğlu’ndan yanıt geldi

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu’ndan sert yanıt: Kanun size verilmez demiyor!

YAĞMUR UYGUR

İl Özel İdare mallarının paylaşımı konusunda İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın “Kanunda ne yazıyorsa onu yapacağız” sözlerine Kocaoğlu’ndan yanıt geldi. 19 Mayıs Anma Törenleri kapsamında yapılan sessiz yürüyüşe katılan Başkan Kocaoğlu, “Başsavcının talimatıyla, savcının talimatıyla liman operasyonunda emniyet müdürünü yanına alıp, operasyonu yapan emniyet mensubuna ‘bunu savsaklayın, yakalamayın’ diyen ve tapeleri, ses kayıtları yayınlanan vali ‘Ben kanunu uyguluyorum’ diyemez” dedi.

BÖYLE BİR HAKKI YOK

Bütün şehir yasası ile görevi sona eren ve kapatılan İl Özel İdaresine ait olan malların paylaşımı sorunu hala çözülemedi. Yerel idare ile Merkezi yönetim arasında süren kriz ile ilgili İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın son açıklamalarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan yanıt geldi. Mustafa Toprak’ın “Kanun ne diyorsa o yapılacak” açıklamasını değerlendiren Kocaoğlu, “Vali bey kanunu uygulayacağım kanunda ne yazıyorsa o diyor. Kanunda bu malların hepsi büyükşehir belediyesine verilse kanunda bir kısıt yok yasak yok. Ama vali bey kanuna sığınıyor” diyen Kocaoğlu, “Vali yardımcıları kanuna sığınıyor. Kanunda büyükşehir belediyesine verilmez, kanunda yerel yönetimlere verilmez demiyor. Tam tersi onların hakkı... Vali bey kanunu uyguladığını söylüyor. Başsavcının talimatıyla, savcının talimatıyla liman operasyonunda emniyet müdürünü yanına alıp, operasyonu yapan emniyet mensubuna ‘Bunu savsaklayın, yakalamayın’ diyen ve tapeleri, ses kayıtları yayınlanan vali ‘Ben kanunu uyguluyorum’ diyemez. Böyle bir hakkı yok.  Ortalık da bir de ‘polemik yaratılıyor’ gibi bir yorumda bulunmuş” yanıtını verdi.

İZMİR’İ KARIŞTIRDILAR
İzmir ‘de yapılan protesto yürüyüşlerinde çıkan olaylara ve polisin uyguladığı şiddete atıfta bulunan Kocaoğlu “ İzmir’i karıştıran sayın vali ve emniyet müdürüdür. Karıştırmaya devam ederlerse biz de gerekli cevabı veririz. Vali tarafsız olmak, devletin milletin valisi olmak zorundadır. Hükümetin hatta şahsın valisi olamaz. Şahsın valisi olursa şahısla beraber gelir şahısla beraber gider. Hiç öyle lafı çarpıtmadan, doğru durarak doğru konuşalım. Polis sorumlusuna telefonda ne söylediğini, hangi kanunda bunun yazdığını açıklasın sonra İl Özel İdaresi’nin mallarının hangi kanunda yazdığına bakalım. Söyleyeceklerim bu kadar. İzmir’in önündeki en büyük engel İzmir’in huzurunu bozan demokratik hakkını kullanıp protesto yapanlara ilaçlı su sıkan valinin talimatıyla emniyet müdürüdür. İzmir’de yıllardır yapılan etkinliklere, protestolara, yürüyüşlere kimse müdahale etmedi.  İnsanlar da yürüyüşlerini, anmalarını, protestolarını yaptılar. Bugün vali ve emniyet müdürü İzmir’i karıştırmaktadır, İzmir’deki insanı karıştırmaktadır. Bunun amacı bellidir. İnsanları sindirelim, şuraya kadar izin verelim, Hükümet Konağı’nı koruyalım Belediye’nin önünde olsun. Olsun, belediyenin bir şikayeti yok. İzmir valisi ve emniyet müdürü için şu yaşadıkları süreç, seçim sürecinde yaptıkları gerçekten acıdır. Onlar adına üzülmekten başka çare bulamıyorum!” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.