TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“AB hükümete değil, hükümet AB’ye engel oluyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, AB müzakere sürecinde Sosyal Politikalar ve İstihdam Faslının açılması gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2014 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“AB hükümete değil, hükümet AB’ye engel oluyor”

Parlamentoda CHP AB Komisyonu üyesi milletvekili üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Soma’da yaşanan maden kazası ve taşeron işçi sistemi ile ilgili hükümeti eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, taşeron işçilerin daha fazla iş kazasına maruz kaldıklarını belirtti.

 Yeni bir düzenlemenin hayata geçirilmesinin şart olduğunu ifade eden Şafak Pavey, Soma’da yaşanan kazanın Avrupa Konseyi’nin işçi sağlık ve iş güvenliği iyileştirme tedbirlerine ilişkin hiçbir uyarısının dikkate alınmadığını gösterdiğini ifade etti.

“İşçilerin iş kazasında ölmelerini engelleyecek yasaları ve uygulamaları gerçekleştirmeyen Türkiye, AB müzakere sürecinde, güvenceli bir çalışma ortamı oluşturacak olan Sosyal Politikalar ve İstihdam Faslını önünde hiçbir engel bulunmamasına rağmen açmıyor” ifadelerini kullanan Şafak Pavey, AB’nin hükümete değil, hükümetin AB’ye engel olduğunu söyleyerek, AB Bakanı Mevlüt Cavuşoğlu’nu bu faslı açmaya çağırdı. Pavey, AB uyum yaptırımları çerçevesindeki acil çözüm önerilerini açıkladı. (İHA/ANKARA) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.