TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli’den 19 Mayıs’ta birlik mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hiçbir felaketin yollarından çeviremediğini belirterek; hiçbir saldırı, hiçbir tahrik, hiçbir afetin de birliği ve safları bozamadığını vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bahçeli’den 19 Mayıs’ta birlik mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayınlayan Bahçeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin 95 yıldır gür bir şekilde yandığını ve son yurdumuzun güvencesi olmayı ilk günkü gibi sürdürdüğünü ifade etti. Ne var ki bu yılki 19 Mayıs kutlamalarının milletimizi derinden sarsan Soma faciasının doğal olarak gerisinde ve gölgesinde kaldığını dile getiren Bahçeli, Türk milletinin Soma’da kaybettiği evlatları için 13 Mayıs’tan beri ağladığını ve bundan dolayı yüreği yandığını söyledi. 11 Mayıs 2013 tarihinde Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan ve 54 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan vahşi saldırının geçen yılki 19 Mayıs törenlerini de hüzünlü ve buruk bir şekilde idrak etmeye yol açtığına dikkat çeken Bahçeli, iki yıldır üst üste yaşanan acı ve felaketlerin 19 Mayıs’ın hakkıyla, layıkıyla ve sevinçle kutlanmasına zorunlu bir şekilde engel olduğunu kaydetti.

DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA GÜÇLENECEK

“İçinden geçtiğimiz ıstırap dolu günleri dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik bağlarını güçlendirerek aşacağımızdan kuşku duyulmaması lazımdır” ifadelerini kullanın Bahçeli, açıklamasını şöyle tamamladı: “19 Mayıs 1919 ruhunun bizlere miras bıraktığı tarihi mesajın özü de aslında buna vurgu yapmaktadır. Samsun’a çıkan cesur ve faziletli irade, acılar içinde kıvranan, kayıplarla sınanan, işgal ve esaretle tehdit edilen son yurdumuzun umutlarını yeşertmiş, talihini değiştirmiştir. Türk milleti en ağır şartlarda dahi yılgınlık göstermemiş, yenilgiyi peşinen kabullenecek gaflet ve korkaklığın pençesine düşmemiştir. 19 Mayıs; milletimizin kutlu bir silkinişi, destansı bir uyanışı, istiklal uğruna her şeyi göze aldığını ispatlayan muazzam bir stratejik dirilişi olarak tarihe mühür vurmuştur. Aziz milletimiz, sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı esas alan bağımlı ve onursuz bir geleceği Samsun’dan itibaren reddetmiş, kendi kaderine bizzat kendisi yön vermek için inisiyatifi ele almıştır.

İHANETLE BOYUN EĞİLMEDİ

Bu itibarla 19 Mayıs, aşağılanan milli varlığın canlanışı; teslimiyetçi, tavizkar yönetimlere karşı milli devletin müjdesi, dönemin küresel dengelerini baştan ayağa değiştiren milli mücadele şuurunun doğumudur. Aynı zamanda 19 Mayıs; Türk milletinin ortak çatı altında buluşarak akıl, duygu, sağduyu, vizyon ve fedakarlık eşliğinde istikbaline sahip çıkışının tarihe mal olmuş milliyetçi kararlılığıdır. Bu sayede ümitsizlikler etkisizleştirilmiş, kırgınlıklar onarılmış, fikir ayrılıkları giderilmiş, tasa ve kıvancın ortak paydasında buluşularak Türkiye Cumhuriyeti’nin ana çatısı heyecanla örülmüştür. Milletçe, asırlar boyunca çok kayıplar verdiğimiz, çok bedeller ödediğimiz, çok badirelerle muhatap kaldığımız bir gerçektir. Fakat hiçbir felaket bizi yolumuzdan çevirememiş, hiçbir saldırı, hiçbir tahrik, hiçbir afet birliğimizi ve saflarımızı bozamamıştır. İnancım ve temennim odur ki, bundan sonra da olacak olan ve olması gereken budur. Türk milleti acılara, zillete ve ihanetlere boyun eğmeyerek tarihi ve kültürel varlığını korumuş, olgunlaştırmış ve idame ettirmiştir.” (HABER MERKEZİ)

19 Mayıs'ın bu uğurda nirengi noktası olmasının yanında, milli azimkarlığın en canlı ve en kat’i tezahürü olduğunu belirten Bahçeli, dün olduğu gibi bugün de lazım olan aynı anlayışın gençliğe kazandırılmasının milli gelecek açısından hayati derecede önemli olduğunu ifade etti.

Gençliğin yeni fikirler, aydınlık düşünceler, taze güç ve dinamik bir kuvvetin karşılığı olarak, yaşlanması mukadder olan bir toplum yapısına giren zindeliği, atılganlığı, enerjiyi ve iyimserliği ifade ettiğini dile getiren Bahçeli, "Yüreği millet sevgisi ile dolu, ahlaklı ve imanlı; milletine, ülkesine, ailesine ve kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olan ve yüksek ülküleri amaçlamış gençliğin yetişmesi halinde Türk milletinin ve Türk devletinin bekası güvenceye kavuşabilecektir. Bu itibarla, yarınların teminatı Türk gençliğinin daha iyi ve daha sorumlu yetişmesi hepimiz için vazgeçilmez hedef ve görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve sevgili gençlerimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten hissiyatımla tebrik ediyorum. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak milli doğruluşun başını çeken başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin her safhasında pay ve katkısı bulunan kahramanlara, muhterem şehitlerimize ve ayrıca Soma’da kaybettiğimiz kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.