TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den dava atağı

Bütünşehir Yasası kapsamında kapatılan İzmir İl Özel İdaresi mallarından ‘sıfır’ çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği’ne 200’ün üzerinde dava açtı

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2014 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir’den dava atağı

FEYZİ MİRHANOĞLU - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuyla ilgili açıklamada,  “Davalar açıyoruz, başladık. Her gün dava açıyoruz. Bütün hazırlıkları bitirdik dava dilekçelerini yazıp dava açıyoruz. Biz sanıyorum 200’ün üzerinde dava açıyoruz” dedi. Öte yandan Büyükşehir’e bağlı İZSU’nun da 6 tane dava açtığı öğrenildi.

HAKSIZLIĞA KARŞIYIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Özel İdare Malları ile ilgili halkı bilgilendirmek için dergi haline getirdiklerini belirterek, ”İl Özel İdaresi’nin mallarını bir dergiyle hemşerilerimize anlatmak istedik. Ne oldu ne yapıldı, örneklerle beraber açıkladık. Neden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hiçbir şey verilmediğini hemşerilerimize yazılı olarak anlattık. Basında da çok güzel dönüşler görüyorum. Bilgilendirmek zorundayız. Katılımcı yönetim anlayışından bahsediyoruz. O zaman birlikte karar vereceğiz. Tüm İzmirli hemşerilerimiz birlikte mallarımıza sahip çıkacağız. Tabi yargı süreci başlıyor, davalar bir taraftan açılıyor. Yargı süreciyle beraber demokratik yönden hak arama mücadelemizi sürdüreceğiz. Sadece yargıyla değil hem hemşerilerimizin desteğiyle hem de kamuoyunun desteğiyle İzmirlinin 150 yıllık kazanımını neden elinden alındığını anlatmaya çalışıyoruz.  Türkiye ve dünyada kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Bu da en doğal demokratik hakkımız. İzmirli hemşerilerimizle bu olayı manipüle etmek isteyenlerin amacını çok iyi biliyor. İzmir’in mallarının İzmir’de kalmasına karşıyım diye beyanat veriyorlar. İzmirli bunu değerlendiriyor. İzmirli’nin genel değerlendirmesinin en büyük ölçüsü de seçimlerdir. Bu haksızlığı İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe belediyeler olarak duyurmamak, mücadele etmemek, çalışmamak görevimizi yapmadığımız anlamına gelir. Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Doğru bildiğim yolda hak arama mücadelemi sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

200’ÜN ÜZERİNDE DAVA AÇILACAK

Her gün dava açmaya başladıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz yargıya gitmeye başladık. Davalar açıyoruz. Sanırım 200’ün üzerinde dava açıyoruz. Tapulara göre dava açmıyoruz, birleştirip açıyoruz. X malının altında 50 tane tapu var, 50 tapuyu tek sayarak dava açıyoruz. 200’ün üzerinde Valiliğe dava açıyoruz. İZSU da 6 tane dava açtı” diye konuştu.

DAVA AÇILAN MALLAR

Balçova Termal Tesisleri, Balçova Kaya Termal Otel, Çeşme Turistik Tesisleri, Menemen Soğuk Hava Tesisleri, Menderes Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri, Urla İçmeler Günübirlik Tesisleri, Urla Zeytinalanı Tesisleri, Selçuk İl Fidanlığı, Foça Polen Tatil köyü, Narlıdere Vilayet ormanı ve mesire yeri, Bornova Belkahve Atatürk anıtı ve tesisleri, Çeşme Alaçatı Barajı, Bornova motor sporları yarış pisti, Eski Sümerbank Basma Fabrikası, Buca garaj, ambar ve atölye binası, İl Özel İdare hizmet binaları, ilçelerdeki hizmet binaları, Bergama, Menemen ve Tire'deki iş merkezleri, Çiğli Kültür Alışveriş Merkezi, İzmir Engelliler Eğitim Merkezi, İl Özel İdaresi Hizmet Binası (Tekel), 482 adet lojman, 209 adet kamyon ve iş makinası.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.