TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moldovalı ressamlar, AASSM’de sergi açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Moldovalı ressamların yağlı boya resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2014 07:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Moldovalı ressamlar, AASSM’de sergi açtı

25 Mayıs'a kadar gezilebilecek olan serginin açılışını Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan gerçekleştirdi.

Serginin açılışında konuşma yapan Sırrı Aydoğan, sanat ve spor gibi paylaşımların iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunduğunu söyledi. Aydoğan, “Sanat, birbirine düşman olan, uzak olan, en yabancı insanları ve ülkeleri bile bir araya getirir, aynı duyguları paylaştırır. Birçok büyük muharebeler kazanmış komutanlar hatırlanmaz, ama sanatçılar unutulmaz. Van Gogh'u, Monet'i unutamazsınız” dedi.

Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu, organizasyona verdiği destekten dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederken, Moldova Fahri Konsolosu Murat Genç ise 1 Haziran'dan itibaren Moldova'ya vizesiz giriş yapılabileceği müjdesini verdi.

“Moldova'da Bahar” temalı İstanbul ve Moldova resimlerinden oluşan yağlı boya sergi, Moldovalı sanatçılar Mihail Mungiu ve Eudochia Zavtur'un eserlerinden oluşuyor. Sergi, pazar günleri hariç 09.00 - 18.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.