TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

 “Yaşanacakların sorumluluğunu üzerine aldı”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, askeri operasyon başlatan Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko’nun ülkede olacak tüm olayların sorumluluğunu üzerine aldığını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2014 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
 “Yaşanacakların sorumluluğunu üzerine aldı”

Moskova’da yabancı ülkelerin büyükelçilerine seslenen Putin, Ukrayna’nın yeni cumhurbaşkanı Poroşenko’yu ülkede kargaşa oluşturmakla suçladı. Rusya ve Avrupa ülkelerinin Poroşenko’yu şiddeti durdurmak konusunda ikna edemediğini belirten Putin, Poroşenko’nun barışa liderlik edemediğini ifade etti.

Putin ayrıca, “Poroşenko’nun kısa bir süre önce askeri operasyon yönünde emri yoktu. Şimdi ise sadece askeri anlamda değil politik anlamda da tüm sorumluluğu üstlendi. Ve bu daha önemli bir durum” dedi.

Konuşmasında Batılı ülkeleri de eleştiren Putin, batılı ülkelerin diğer ülkelere kendi ilkelerini empoze etmelerini durdurmalarını gerektiğini söyledi.

Batı’nın dünyayı kışlaya çevirmek yönündeki hırsından vazgeçmesi gerektiğini belirten Putin, “Batı umarım eşit haklar, karşılıklı saygı ve çıkara dayalı ilişkilerin inşasına başlar” dedi.

Putin açıklamasında Rusya’nın ABD ile eşitlik bazında diyaloğa hazır olduğunu ekledi ve “Biz ABD ile ilişkilerimizi durdurmak istemiyoruz. İkili ilişkilerimiz iyi durumda değil bu doğru fakat şunu da vurgulamak isterim ki bu Rusya’nın hatası değil” dedi.

Ukrayna’da çikolata kralı olarak adlandırılan Petro Poroşenko cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada Ukrayna’nın doğusunda barışçıl bir politika yürüteceklerini belirtmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşen Poroşenko daha sonra tek taraflı olarak ateşkes ilan etmişti. Poroşenko 10 gün boyunca süren ateşkes sonrası dün ateşkes süresinin bittiğini açıklamıştı. Poroşenko’nun açıklamalarının ardından bugün ise doğu kentlerinde askeri operasyon başladı. (İHA/MOSKOVA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.