TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bizim Mahalle-Konak, Çankaya Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve Çankaya  Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Metin Bekar’dan  dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak,  bulvar ve parkları  sizler için fotoğraflıyorum.  İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 15:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bizim Mahalle-Konak, Çankaya Mahallesi

Hamza Gül - Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikayeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı:  Çankaya

Mahallenin ilçesi, ili: Konak/İzmir

Posta Kodu: 35280

Mahallenin nüfusu: 25.000

Mahallenin seçmeni: 11.000

Mahallenin sokak ve  cadde sayısı: 45

Mahallenin muhtarı:  Metin Bekar

Konak’tan 15 numaralı İnönü otobüsü ile Çankaya Mahallesi Muhtarlık ofisinin bulunduğu Behçet Uz Parkı’na ulaşıyorsunuz. Park içinde İnönü Caddesi kenarında bulunan muhtarlık ofisinde 40 yıllık Çankaya’lı Metin Bekar, güleç yüzüyle karşılıyor sizi. 40 yıllık Çankayalı dedik ya, mahalleyi ve bölgeyi çok iyi bilen ve uzunca bir süre mahallede esnaflık yapan Muhtar Metin Bekar, mahallenin sorunları ve çözümleri konusunda geçmiş birikimleriyle öneriler sunuyor.

EĞİTİM KÖYÜ GİBİ MAHALLE

Çankaya Mahallesi’ni diğer mahallelerden ayıran en önemli özelliklerinden birisi mahallede bulunan eğitim kurumlarının çok oluşu ve çeşitliliği.  Çankaya Mahallesi’nde 1 özel olmak üzere toplam 6 eğitim kurumu var. Bunların en büyüğü ve kapsamlısı İzmir Özel Türk Koleji ve eğitim kurumları.  Diğerleri ise Milli Eğitim’e bağlı 4 İlkokul ve birde lise var. Bu özelliği ile mahalle ilk bakışta tam bir eğitim köyü kampusu havasında. İzmir Özel Türk Koleji’nin Anaokulundan başlayarak Liseye kadar olan bölümleri değişik binalarda hizmet veriyor. Bu bölgeye bakıldığında tamamen yurt dışında görülen eğitim kampüsleri görüntüsü karşılıyor gelenleri. Muhtar Metin Bekar, mahallenin bu özelliği ile eğitim düzeyinin yüksek bir bölge olduğunu belirterek “Mahallemdeki çocuklarımızın eğitim konusunda hiçbir problemi yok, sağlık konusunda da iyiyiz. Aile Hekimliğimiz var, burada da yeterli doktor ve personelle hizmet alıyoruz” dedi.

SEZEN AKSU SOKAĞI TABELASI SÖKÜLDÜ

Çankaya Mahallesi’nin45 sokağından birisi olan Sezen Aksu Sokağı’nın adı şimdi 145 Nolu Sokak olarak geçiyor. 15 yıl önce Konak Belediye Meclisi’nin kararı ile sokağın adı Sezen Aksu Sokağı olmuştu. 2010’daki Anayasa Reformu oylamasında Sezen Aksu’nun da EVET oyu vereceğini açıklaması ve bu yöndeki destekleyen girişimlerine tepki gösteren mahalleliler sokaktan Sezen Aksu adının kaldırılmasını istedi. Ardından sokaktaki Sezen Aksu tabelası kimliği bilinmeyen kişilerce söküldü. Belediye yetkilileri de sonrasında sokağa tekrar eski numarasını koyarak 145 nolu sokak olarak değiştirildi.

ENBÜYÜK SORUN OTOPARK

Çankaya Mahallesi’nin en büyük sorununun otopark sorunu olduğuna dikkat çeken muhtar Metin Bekar, “Bu sorun için mahallemde yeterli yerde yok, muhtarlık binamın içinde bulunduğu parkın bir kenarında bulunan metruk boş bir bina var, kapısı penceresi kırılmış, boyaları dökülmüş virane görünümdeki bu binanın yerinin kamulaştırılıp katlı otopark yapılması için belediyeye konuyu ilettim. Geçen dönem ki başkana hatta bir keresinde mahalleyi ziyaret ettiğinde binayı da gösterdim, kendileri de sıcak baktılar ancak daha sonra duyduğuma göre mal sahipleri çok yüksek rakam talep etmişler, belediyede bu nedenle şu ana kadar bu çalışmayı başlatamadı. Şimdi yollar yapılsın, sokaklara kaldırımlarda yapılsın diyeceğim, ancak birde kaldırımlar yapılırsa araçlar nereye park edecek. Tamamen içinden çıkılmaz bir durum ortaya çıkacak, o nedenle açıkçası kaldırım istiyorum desen yalan olur” diye konuştu.

İNÖNÜ-ÇANKAYA OLSUN

İnönü adının Narlıdere tarafında da olduğunu ve bu nedenle ESHOT’un İnönü hatlı otobüslerinin buraya da gitmesiyle bir karışıklık yaşandığına dikkat çeken muhtar Metin bekar, “Bizim mahallemize gelen Konak’tan kalkan 15 numaralı İnönü otobüslerinin üzerine ayrıca bir de Çankaya hattı konulması için Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı’na yazılı dilekçe de verdim. Ama şu ana kadar her hangi bir çalışma yapmadılar. Mahallemdeki aydınlatma direklerindeki arızalar için 186’yı aradığımda 149 ncı sıradasınız gibi abartılı yanıtlar alıyoruz. Tedaş’ın bu yaklaşımdan bir an önce vaz geçmesini istiyoruz. Vatandaşın şikayetini de sıraya alıyor, aynı sıraya bizim ilettiğimiz şikayet ide dahil ediyor. Bizler en azından mahalle için yardım istiyoruz, Tedaş’ın muhtarlara yönelik bir hat açmasını ve bildirilen arızaların en kısa sürede sonuçlanmasını talep ediyoruz. Konak Belediyemizden taleplerimiz imkanlar ölçüsünde kısa sürede sonuçlanıyor ancak Büyükşehir’den taleplerimize uzun süre yanıt da alamıyoruz, hizmet de” şeklinde konuştu.

PARK CEZASI TEBLİGATLARI

Çankaya Mahallesi’nin bulunduğu bölge işgal yılları ve sonrasında ‘Karantina’ adıyla anıldı. O yıllarda bölgenin havasından dolayı buradaki sağlık kuruluşlarına hastalar gönderilir ve bölgeye de karantina adı verilirdi. Mahallede Sezen Aksu’nun yanı sıra  Ayşe Mayda gibi ünlülerin adlarının da bulunduğu sokakların yanı sıra Latife Hanım Köşkü’de yine Çankaya’dadır. Çankaya Mahallesi yollarının dar oluşu ve araçların mecburen sokaklara bırakılmasından dolayı ha bire trafik cezaları kesildiğini belirten muhtar Metin Bekar, “Vatandaş aracını nereye koyacak, bırakıyor duvarının önüne. Bazen cadde ve sokaklardaki park o kadar artıyor ki, postacının getirdiği tebligatların büyük bölümü trafik cezası vatandaşlar tepki gösteriyor ama yapacak bir şey yok” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.