TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bizim Mahalle-Konak, Emir Sultan Mahallesi

Konak, Kuruçay Mahallesi’nden merhum belediye başkanlarından Ahmet Piriştina’nın döneminde açılan Kuruçay Caddesi ile buradan ayrılan bölgeye Emir Sultan Mahallesi adı verildi. 1974’den buyana mahallede babası ve kardeşleri ile market işletmeciliği yapan Muzaffer Dinsever, 30 Mart seçimlerinde mahalleli seçmenlerin yüzde 65’inden fazlasının oyu ile ikinci dönem muhtarlık yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2014 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bizim Mahalle-Konak, Emir Sultan Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve Konak, Emir Sultan Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Muzaffer Dinsever’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.

HAMZA GÜL

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ (160’ıncı Mahalle)

Mahallenin adı:  Emir Sultan

Mahallenin ilçesi, ili: Konak/İzmir

Posta Kodu: 35120

Mahallenin nüfusu:  3.000

Mahallenin seçmeni:  1.600

Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 24

Mahallenin muhtarı:  Muzaffer Dinsever

Konak, Kuruçay Mahallesi’nden merhum belediye başkanlarından Ahmet Piriştina’nın döneminde açılan Kuruçay Caddesi ile buradan ayrılan bölgeye Emir Sultan Mahallesi adı verildi. 1974’den buyana mahallede babası ve kardeşleri ile market işletmeciliği yapan Muzaffer Dinsever, 30 Mart seçimlerinde mahalleli seçmenlerin yüzde 65’inden fazlasının oyu ile ikinci dönem muhtarlık yapıyor. Yoğun ticari faaliyetine rağmen vatandaşın sorunları ile mücadele etmeyi tercih ettiği için muhtar olmaya karar verdiğini belirten muhtar Dinsever’le Atatürk Parki içindeki muhtarlık ofisinde mahalle hakkında sohbet ederken satır aralarında mahalle sakinleri ve burada yaşamanın ayrıcalığını ifade ederken ne kadar samimi ve içten olduğu gözlerden kaçmıyor. Emir Sultan adı nereden geliyor diye biraz araştırma yaptığımda Namazgah Mahallesi’nde türbesi olan Emir Sultan’ın adının buraya verildiğini gördüm. Biraz da Emir Sultan ile ilgili bilgilere bakalım; Namazgah Mahallesi’nde bulunan, İzmir’i alırken şehit düşen ve halk arasında “Emir Sultan” adıyla bilinen Aydınoğulları Beyliği komutanlarından Seydi Mükeremeddin’in naaşının bulunduğu türbenin bahçesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın dedesi Uşakizade Sadık Bey ve eşi Makbule Hanım ile Aydın Valisi Ahmet Esat Paşa, Kestanepazarı Camii kurucusu Mısırlı Hüseyin Nuri Efendi, İzmir Kadısı Şükrüzade Abdülkadir Paşa gibi devrinin önde gelen büyüklerinin naaşları da yer alıyor.

İZMİR’İN SAĞLIK KAMPÜSÜ

Emir Sultan Mahallesi sınırları içinde Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi, Tepecik Kadın Hastalıkları Hastanesi ve Doğumevi, Suat Seren Göğüs Hastanesi ve yakında açılması beklenen özel Martı Hastanesi bulunuyor. Hastanelerin üst yanında bulunan 18 bin metrekarelik Atatürk Parkının bir bölümü belediye tarafından işletilen büyük bir açık otopark. Buranın üstü ise Boğaziçi Mahallesi yamacına kadar Atatürk Parkı. Böylesine büyük bir parkın içinden yürürken açıkçası içiniz sızlıyor. Çünkü park kaderine terk edilmiş durumda. Gün içinde bile birisinin başına istenmeyen bir olay gelse sanıyorum uzun süre kimse fark etmeyecek kadar ilgisiz ve bakımsız bir görüntü içinde. Muhtar Muzaffer Dinsever, parkın kurutuluşu için, Büyükşehir Belediyesi’nin acilen buraya 4 veya 5 görevli tahsis etmesinin şart olduğuna dikkat çekerek, “Buraya iki kişi gör7evlendirilmiş, bu kişiler birde izin durumuna göre arada tek kişi kalıyor. Bu kadar büyük bir alan iki kişi ile nasıl kontrol altına alınır. Buranın temizliği ve denetimi için en az 5 görevli olsa hem mahalle sakinlerimiz hem de hastanelere gelen vatandaşlar bu ağaçların altında rahatça vakit geçirirler. Geçtiğimiz günlerde hastaneye Aydın’dan gelen vatandaş bana’-Ya muhtar burası nasıl bir park İzmir’in göbeğinde hiç böyle bakımsız bir park olur mu, gelin de Aydın’daki parklara bakın’ deyince ben çok utandım. Bu utançtan bir an önce kurtulmak için belediyelerimizin bu parkla ilgili acil çözüm üretmesini bekliyoruz” dedi.

KAPALI OTOPARK VE KATLI PAZARYERİ

Emir Sultan Mahallesi ile birlikte çevredeki 7 mahallede yaşayan  yaklaşık 100 bin kişiyi yakından ilgilendiren katlı pazaryeri ihtiyacı için Büyükşehir ve Konak Belediyesi’ne öneride bulunan muhtar Muzaffer Dinsever, “Hastanenin üst tarafında bulunan 5 bin metrekarelik açık otopark yer altına indirilse, buranın üzeri de iki katlı kapalı Pazar yeri olsa bırakın bizim buradaki 7 mahalleyi Konak’ın en büyük Pazar yeri buraya kazandırılmış olur.  Haftanın 7 günü açık olacak Pazar yerinde hem iş imkanı yaratılır, hem de çevredeki bütün mahalle sakinleri rahatça bu pazara gelir. Mevcut otopark boş alanda burasının hem yeraltı otoparkı üzeri de katlı Pazar olduğunda yürüyen merdivenlerle Boğaziçi Mahallesine kadar çıkan insanlar buralardan evlerine kolayca ulaşır. Bu konuda belediye başkanlarımızın bu dönemde bu projeyi uygulayacağını umuyoruz. Çünkü Büyükşehir ve Konak Belediye Başkanlarımızın ikisinin de kente yeni projeler konusunda geniş bir vizyon taşıdığına inanıyoruz” diye konuştu.

MODERN POLİS MERKEZİ

Emir sultan Mahallesi, Boğaziçi, Cengiz Topel, Zeytinlik, Güney ve Yenişehir Mahallerinin ortasında bulunuyor. Barbaros Hayrettin Paşa ve Ziya Gökalp İlkokullarının bulunduğu mahallede iki mahallenin sınırında bulunan Boğaziçi Polis Merkezi’nin bulunduğu binanın fiziki olarak ihtiyacı karşılamadığını belirten Muhtar Muzaffer Dinsever, “Geçen dönemde buradaki görevli amirlerimiz plan ve projesini hazırlattılar. Kendi imkanları ile buraya 4 katlı modern bir polis merkezi yapacaklarını belirttiler. Kaynağını kendileri ayarlamıştı, ancak yer belediyenin hizmet alanı göründüğü için eski başkan Hakan Tartan buraya onay vermedi. Şimdi yeni seçilen başkanımız Sema Pekdaş’ın bu tür kalıcı ve düzgün uygulamalara pozitif baktığına inanıyorum. Hatta projeden bahsettim önümüzdeki günlerde bu konu üzerine çalışacağını belirtti. Burası başlayıp ta tamamlandığında emniyetimizde gerekli donamını aktarırsa hem buraların güvenliği artar hem de buraya yakışır bir polis merkezi olur. Birde mahalle sakinlerimiz 2206 nolu çıkmaz sokağımızın açılmasını istiyor, çünkü burada bir yangın olsa bile buraya itfaiyenin girmesi bile zor. Özellikle bazı ana artellerin yol genişletme çalışmaları yapılarak trafiğin rahatlatılmasını bekliyoruz. Özellikle Zeytinlikten Levent’e kadar özellikle belediye otobüslerimiz zor koşullarda hizmet yetiştirmeye çalışıyor. Israrla bu açık otoparkın yer altına alınması ve üzerine katlı Pazar yerinin yapılması bu bölgenin kalkınmasının önünü açacak ve kentimize bir nefes aldıracaktır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.