TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gurur doldular

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nda engelli gençler bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşarken aileleri de gurur dolu anlar yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2014 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gurur doldular

YAĞMUR UYGUR

Jandarma Teşkilatı’nın 175’inci yıl dönümünde İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kışlası’nda 160 engelli genç asker olmanın sevincini yaşadı. Kışlada yapılan yemin törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muzaffer Tunçağ, İzmir İl jandarma Komutanı İbrahim Aydın ve protokol ile birlikte engelli yakınları katıldı. Engelli askerler adına konuşan Afyon Dinar’dan Batıkan İbrahim Demirarslan, “Bize bir günlüğüne de olsa bu gururu yaşattığınız için teşekkür ederiz. Süre belki bir gün ancak gururu ömrü boyunca taşıyacağız” dedi. Törende Konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Toplumun huzurunu, bireylerin mutluluğunu ve güvenliğini sağlamak devletin en önemli görevi olarak bilinmektedir. Bu kamusal hizmetin önemli bir parçası olan jandarmamız; 175 yıldır her türlü şart ve zamanda üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirmektedir. 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın, bu hak ve ödevlerini sembolik de osla yerine getirebilmelerini, kışla ortamını yaşayarak bu hazzı tatmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Temsili Askerlik Uygulaması’ etkinliğini icra eden Jandarma komutanlığımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HEPİMİZE ÖRNEK OLDUNUZ

İl Jandarma Komutanı İbrahim Aydın ise, Engelli gençlere seslenerek, “Yaşama sımsıkı sarılmanız ve umudunuzu kaybetmemeniz hepimize örnek teşkil etmekte. Burada bir günlüğüne de olsa Albayrak ve silah üzerine el koyup yemin ettiniz. Bu and ile birlikte kahraman Türk ordusuna katıldınız. İl Jandarma olarak sizin katılımınız ile daha da güçlendik. Sizleri çok seviyor gurur duyuyoruz” dedi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ardından silahları üzerine el basarak yemin eden engellilerin sevinci gözlerinden okunuyordu. Engelli ailelerinin gururla alkışladığı vatan evlatları selam vermeyi de ihmal etmedi. Törende İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan Arama Kurtarma, Narkotik ve Pskotrop Madde Arama, Bomba Arama, İz Takip ve Asayiş Devriye Köpek Timler gösterileriyle göz doldurdu. Tören sonrası asker karavanası yiyen engelli askerler aileleri ile fotoğraf çektirdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.