TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir, ‘İnsan Kent’ ile Frankfurt'ta

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından çekilen İzmirlilerin gözünden İzmir’in anlatıldığı uzun metrajlı İnsan Kent belgeseli, Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Türk Filmleri Festivali’nde gösterildi

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2014 10:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir, ‘İnsan Kent’ ile Frankfurt'ta

Almanya’nın Frankfurt kentinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Türk Filmleri Festivali’ne Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı uzun metrajlı İzmir’e göç eden insanların hikayesinin anlatıldığı İnsan Kent belgeseli damgasını vurdu. Açılış filminin ardından gösterimi yapılan belgesel, sinemaseverler tarafından beğenildi. Almanya’nın prestijli film festivalleri arasında yer alan Türk Filmleri Festivali açılış galasıyla başladı. Yaşar Üniversitesi ve Yaşar Holding Gıda Grubu Pınar’ın destek verdiği festivalin galasına sanatçı Zuhal Olcay ve Perihan Savaş, Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, İnsan Kent Belgeseli Genel Yönetmeni Prof.Dr. Nazlı Bayram ve çok sayıda izleyici katıldı. Gecede, Türkiye'den konuk olarak gelen oyunculara onur ödülü verildi. Zuhal Olcay’ın ödülünü Prof.Dr. Barkan verdi. Onur ödülüne layık görülen ancak hastalığı sebebiyle etkinliğe katılamayan Halit Akçatepe'nin ödülünü ise Frankfurt Türk Film Festivali İstanbul Koordinatörü Serap Gedik aldı. Öte yandan gecede Zuhal Olcay, unutulmaz şarkılarından oluşan bir konser verdi.

“BİRBİRİMİZİ TANIMAYA KATKISI VAR”

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Festivalin Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının kaynaşmasına katkı sağladığını vurgulayan Ekici, “Ayrıca, bu bağlamda festivalin Frankfurt şehrinde uyuma, birlikte yaşamaya, karşılıklı saygı ve anlayışın pekişmesine katkısını küçümseyemeyiz" dedi.

“DUYARLILIKLARIMIZI AVRUPA’YA TAŞIYACAĞIZ”

Rektör Prof.Dr. Murat Barkan, Türk Filmleri Festivali’ne katılmaktan onur duyduklarını belirterek şöyle konuştu: “Yaşar Üniversitesi ve Türk Filmleri Festivali yaşıt. 14’üncü yılında Frankfurt’ta Türk Filmleri Festivali’ni destelemek 14 yaşında olan Yaşar Üniversitesi tarafından son derece gurur verici. Üniversite olarak Avrupa’daki Türk varlığının eğitim, sanat ve kültür etkinliklerine duyarlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Amacımız bu duyarlılığı Avrupa’ya, Avrupa’daki Türk varlığının bu alanlardaki duyarlılığını da İzmir’e taşımaktır. Ayrıca, bu etkinliğe İzmir’in anlatıldığı İnsan Kent belgeseliyle katılmak büyük onur.”

BÜYÜK MUTLULUK

İnsan Kent Belgeseli Genel Yönetmeni ve Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nazlı Bayram da, “Farklı coğrafyalardan gelerek yaşamını İzmir ile bütünleştiren insanların anlatıldığı belgeselin Frankfurt’ta düzenlenen film festivali vasıtasıyla Almanya’da yaşayan Türklere ulaştırmak büyük mutluluktur” dedi. Galanın ardından festival boyunca çeşitli film ve belgeseller sanatseverlerin beğenisine sunuldu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.