TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karar siyasidir

KKTC Başbakan Yardımcısı Denktaş, AİHM'nin tazminat kararına dair; “Karar siyasidir. Türkiye'yi cezalandırmak, Kıbrıslı Rumları ve Yunanistan'ı mutlu etmek için alınmıştır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2014 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karar siyasidir

KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), Kıbrıs konusunda Türkiye'yi tazminata mahkum etmesine ilişkin, kararın siyasi bir karar olduğunu belirterek, “Bu karar, Türkiye'yi tamamen cezalandırmak, Kıbrıslı Rumları ve Yunanistan'ı mutlu etmek için alınmış bir karardır. Hem Türkiye'nin hem de KKTC'nin bu karar sonrası Avrupa Birliği ile ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi gerekir” dedi. Serdar Denktaş, AHİM'in Türkiye'yi 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan dolayı 90 milyon avro tutarında manevi tazminat ödemesine karar vermesini değerlendirdi. Denktaş, AİHM'nin aldığı kararı, “AB'nin tek taraflı olarak içlerine aldığı Kıbrıs Rum tarafına yardımcı olmak kaydıyla almış olduğu bir karar” olarak değerlendirdi. Türkiye'nin adaya 1974'te barış için çıkarma yaptığını ifade eden Denktaş, çıkarma yapıldığı günden bugüne adada kimsenin kimseyi öldürmediğini, Avrupa'nın da bunu görmezden geldiğini söyledi.

BİR DAHA DÜŞÜNMEK GEREK

“Bu karar siyasi bir karardır. Bu karar, Türkiye'yi tamamen cezalandırmak, Kıbrıslı Rumları ve Yunanistan'ı mutlu etmek için alınmış bir karardır” diyen Denktaş, “Hem Türkiye'nin hem de KKTC'nin bu karar sonrası Avrupa Birliği ile ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi gerekir. Alınan kararla böylesi bir yaklaşım gösteren AB'ye ne kadar güvenebileceğimizi bir kere daha düşünmemiz lazım” diye konuştu.

GÖRÜŞME YAPILMAMALI

Kıbrıslı Türklerin AB kurumlarına güveninin, Annan Planı’ndan itibaren zayıfladığını, AİHM'nin kararıyla tamamen ortadan kalktığını ifade eden Denktaş, bu kararın kaldırılmadan da görüşme yapılmaması gerektiğini söyledi. Bu kararın, Türkiye üzerinden KKTC'yi sıkıştırmak olduğunu vurgulayan Denktaş, “1974 Barışı olmasaydı Yunanlıların kendisi gibi düşünmeyen Kıbrıs Rumlarını öldürecek ve sıra Kıbrıslı Türklere gelecekti. Toplu katliamları, bulduğumuz kemikler doğruluyor. Nedir Avrupa Birliğinin istediği anlamak mümkün değil. Bu, AB'ye hiçbir şekilde güvenmeyeceğimizin çok açık bir örneğidir” değerlendirmesinde bulundu. (AA/LEFKOŞA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.