TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turgay Develi’den ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Turgay Develi, gazetemiz Ege’de Bugün’ü ziyaret ederek, seçim çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Turgay Develi’den ziyaret

HALİT YILMAZ - Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Turgay Develi, gazetemiz Ege’de Bugün’ü ziyaret ederek, seçim çalışmaları ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekilliğinin yanı sıra gazeteciliğiyle de tanınan Develi şunları belirtti: “Benim milletvekilliğimin üçüncü yılı, ama 15-16 yaşlarımdan beri politikayla ilgileniyorum. Ben bir gazeteci gibi milletvekilliği yapıyorum. Aynı zamanda Kamu İktisadi Teşebbüslerinin denetimini de yapıyoruz. Şimdi son dönemlerde bazı olaylar yaşanıyor. Bu olaylara siyasi açıdan bakıyoruz şu anda. Kimisi at binenin kılıç kuşananın diyor, kimiyse boğazımdan haram lokma geçmemeli diye uğraşıyor. Bunlar kişilerin değer yargılarına göre değişiklik gösteriyor, ama zaten bu olgular gereceklerim ortaya çıkmasıyla da yavaş yavaş değişiyor.”

“BAŞLAYAN HER ŞEY BİTER”

Develi, AK Parti iktidarına yönelik ise şunları söyledi: “Sevdiğim bir filozofun ‘Başlayan her şey biter’ sözünü hatırlatmak istiyorum. AKP’de bir gün bitecek. Bu ülkede şimdiye kadar kaç tane siyasi parti iktidar oldu ve hepsi gelip geçti. AKP’nin zamanı da geçecek. İktidar olarak yaptıkları iyi şeyler yok mu? Elbette var. Özellikle 2000 ve 2007 yılları arasında yapmış oldukları bazı reformlar çok iyiydi. O dönemde bunlar yapılmasaydı, belki de Türkiye bugünkü durumunda olmayacaktı. Ama iktidarın yaptığı birçok kötü şey de var. Bu açıdan da bakmanın gerekli olduğunu anlamak lazım. İşte AKP’nin yapmış olduğu bu kötü şeyler de büyüyünce, onların da zamanı gelecek ve AKP’de gidecek. Çünkü vatandaş gerçekleri görüyor. Hizmetin iyisini de kötüsünü de vatandaş biliyor.”

“ANTALYA’DAN BAŞLAYACAĞIZ”

Milletvekilleri olarak 31 Ekim Cuma günü Antalya’da toplanacaklarını belirten Develi sözlerini şöyle sürdürdü: “Antalya’da milletvekilleri olarak toplanacağız ve seçim çalışmalarını değerlendireceğiz. Önümüzdeki seçimle ilgili bir perspektif belirleyeceğiz. Yapacağımız toplantı sonucunda tüm Türkiye’ye seçim startını verdiğimizi resmen duyuracağız. Erken bir seçim ihtimaline karşı kongrelerimizi zaten ertelemiştik. Ama şu an seçime hazırız. Çalışmalarımızı son derece titizlikle yürütüyoruz. Son dönemlerde ülkemizde gerçek manada bir kaos ortamı var. Özellikle Adana ve Urfa’nın yer aldığı bölgeler yoğun bir göç dalgasının altına girmiş durumda. Buralarda yaşanan olaylar bizlere kötü yansıyor. Bizim açımızdan bakıldığında sıkıntının büyük olduğu gözlemlenebilir. Fakat buralara göç eden insanların da bir insanlık dramı yaşadığını kabul etmek gerekir. Yaşanan bu insanlık dramında hükümetin direkt olarak sorumluluğu var. Türkiye en başından beri bu insanların yerinden, yurdundan edilmesine koridor açmamalıydı. Mesela hükümet malum tırlara neden yayın yasağı koydu? O tırların içinde makarna veya bulgur mu vardı da yayın yasağı konuldu? Bu olayların arka planında ne olduğunu artık biliyoruz. Türkiye’nin sanki hiçbir sorunu yokmuş gibi bir de Kobani olayı ortaya çıktı. Bu olayların sebebi de yine hükümettir.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.