TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ödül, yine Ekin Koleji’nin

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel olarak verilen Çevre Ödülleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Mavişehir Tay Park’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2014 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ödül, yine Ekin Koleji’nin

DİLEK BAKIRKAYNAK

Çevreye ve çevre problemlerine oldukça duyarlı olan Ekin Koleji, gerçekleştirdiği bir çok proje ile bu senede Karşıyaka Belediyesi Çevre Ödülleri’nde özel okullar arasında birinci oldu. Ekin Koleji’nde çevre sorunları ile ilgili olarak FPS (Future Problem Solving), Eco-Scools (Eko-Okullar Projesi), ENO (Environment Online), Minik TEMA gibi kapsamlarda ulusal ve uluslararası pek çok proje yürütüldü. Bu kapsamda, sene içerisinde çevre duyarlılığına sahip Ekin Koleji öğrencileri tarafından, çevre sorunlarını ele alan birçok proje geliştirildi. Düzenlenen törene Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, eşi Zehra Akpınar, kızı Deniz Akpınar, CHP İlçe Başkanı Ali Karaege, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tüm bu çalışmalar sonucunda her yıl Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Çevre Ödülleri Yarışması'nda Ekin Koleji 2014 yılında da özel okullar arasında birincilik ödülü alarak “En Çevreci Okul” seçildi. Ekin Koleji öğrencilerine ödülleri Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından verildi.

TEDBİRLER, GELECEĞE IŞIK TUTACAK

Törende bir konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çevreye zarar vermek, doğayı katletmek ve doğal dokuyu zedelemek, son yıllarda karşımıza çıkan en hayati sorundur. Kaynaklarımızı hoyratça kullanıp tüketmek, ne yazık ki geri dönülemez yaralar açmakta ve gelecek kuşaklar da bu durumdan olumsuz etkilenmektedir. Çevre ile ilgili çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Çok yakında, alternatif enerji kaynaklarımızdan birini daha devreye sokacağız. Sizlere de önemli sorumluluklar düşüyor. Çevre konusunda alacağınız bireysel ve basit tedbirlerin, geleceğe ışık tutacağını biliyoruz" dedi.

ÇEVRE BİLİNCİ ARTMALI

Ekin Koleji Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu ise, “Çevreye ve çevre problemlerine duyarlı okulumuz, çevre eğitim projelerine büyük önem vermektedir. Çevre eğitimine önem veren Ekin Koleji, 22 Mart Dünya Su Günü, Orman Haftası, Enerji Tasarrufu Haftası gibi pek çok çevre gününde etkinlikler gerçekleştirmektedir. Bu projelerden birinde de öğrencilerimiz Karşıyaka Belediyesi Çevre Ödülleri’nde birinciliğe layık bulundu. Öğrencilerimizi kutluyor, çevre bilinçlerinin daha artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.