TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin ŞEF’leri yetişecek

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, dünya, Türk ve Ege mutfağının en seçkin örneklerini öğrenecek genç şefleri ve yöneticileri yetiştirmeye hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2014 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Geleceğin ŞEF’leri yetişecek

Mutfaklarda sanatını konuşturacak, fark yaratacak üniversite adayları, özel yetenek sınavının ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) ünlü şeflerin öncülüğünde eğitim alacak. Ön kayıt için başvuruların başladığı bölümde, son gün 18 Temmuz olarak belirlendi. Bölümde, geleceğin şeflerini belirlemek üzere iki aşamalı yetenek sınavı yapılacak. İlk sınavı yazılı olarak 21 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Yazılı sınavın ardından öğrenciler, 22 Temmuz’da mülakata alınacak. 23 Temmuz’da sonuçların açıklanmasının ardından 4-5 Ağustos tarihlerinde kayıtlar yapılacak. 50 öğrencinin kabul edileceği bölümden yetişen gençler, Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki mutfaklara dair en ince ayrıntıları öğrenecek. Şef adaylarının beşi tam burslu, beşi yüzde 50, dördü ise yüzde 25 burslu öğrenim görme imkanına sahip olacak.

LEZZET KÖPRÜSÜ

İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdür Vekili Prof.Dr. Nazan Turhan, mutfak sanatları ve yönetimi bölümünde amaçlarının dünya mutfak kültürüne hakim şef ve şef adayları yetiştirmek olduğunu belirtti. Mezunlarının turizm ve konaklama sektöründe görev alabileceğini kaydeden Turhan, ayrıca Fransa’nın Lyon Kenti’nde Michelin yıldızlı restoranlarda her yıl başarılı öğrencilerin staj olanağı bulunduğunu kaydetti. Mutfak sanatları eğitiminin öğrencilerin becerilerini geliştirici bir niteliğe sahip olduğunu vurgulayan Turhan, şunları söyledi: “Hedefimiz, mutfak sanatları alanında gerekli teorik ve pratik bilgilerle donanmış şeflerin veya yöneticilerinin yetiştirilmesini sağlamak. Dört yıllık eğitimin ilk iki yılında işletmecilik ve yönetim ağırlıklı dersler veriyoruz. Konaklama endüstrisine yönelik dersler alarak sektörel bilgi sahibi oluyor. Eğitimin üçüncü ve dördüncü yıllarında öğrencilerimiz tamamen pratiğe yönlendiriliyor. Bu dönemde öğrenciler, mutfak sanatlarının teorik altyapısının yanı sıra, dünyanın ünlü mutfaklarını da uygulamalı olarak öğreniyor. Öğrencilerimiz, Michelin yıldızlarına sahip restoranlarda staj yapma imkanına da sahip oluyor. Uluslararası boyuttaki işbirliklerimiz, yakında Türkiye’de Michelin yıldızı kazanmış restoranların doğuşunu sağlayacak.”

MUTFAKTA ÇİFT DİPLOMA İMKANI

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümüne YGS’nin her hangi bir puan türünden en az 140 ve daha fazla ham puana sahip olan adayların ön kayıt yaptırabileceğini ifade eden Prof.Dr. Turhan, “Adaylar, iki yıl Türkiye’de iki yıl da ABD'deki New York Eyalet Üniversitesi’nde (SUNY) okuyarak her iki ülkeden de diploma alabilecekleri müşterek yürüttüğümüz Mutfak Sanatları ve Yönetimi (SUNY-Cobleskill) Uluslararası Ortak Lisans Programı’na başvurabilirler” dedi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.