TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pekdaş’tan esnafa ruhsat müjdesi

Konak Belediyesi haziran ayı 1’inci meclis oturumu gerçekleşti. 30’uncu yaşını kutlayan belediye, toplantıda önemli kararlara imza attı

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pekdaş’tan esnafa ruhsat müjdesi

FEYZİ MİRHANOĞLU - Haziran ayı 1’inci meclis oturumunu gerçekleştiren Konak Belediyesi, yine önemli kararların altına imza attı. 30’uncu yaş gününü de kutlayan Konak Belediyesi, ilçe esnafının en büyük sıkıntısı haline gelen ruhsat problemine kalıcı çözüm getirirken, yerel seçimlerin belediyenin kadrosuna alınan yeni başkan yardımcıları da meclis salonunda yerini aldı

ÇANKAYA’DAN TRANSFER

Seçimlerin hemen ardından bürokrat kadrosunu Ankara’dan transferler ile güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu örnek alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Çankaya Belediyesi’nde benzer görevi üstlenen Eser Atak’ı boş olan başkan yardımcılığı görevine getirdi. Diğer yandan, Mali İşler Müdürü Sinan Toygun da önümüzdeki süreçte başkan yardımcılığı yapacak.

BAŞKAN’DAN RUHSAT MÜJDESİ

Geçmiş dönemden itibaren ilçe genelinde esnafın başlıca sıkıntısı haline gelen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı hakkındaki şikayetlere kulak veren ve konuya dair sıkıntılara neşter vuran Konak Belediyesi, yeni bir uygulamayı da hayata geçirerek esnafı rahatlatan bir karar aldı. Konuya dair bir açıklama yapan Başkan Sema Pekdaş, göreve gelir gelmez konu hakkında çalışma başlattıklarını kaydederek, “Esnaf için kalıcı çözüm bulmak istiyoruz ve ruhsat müdürlüğümüz çeşitli çalışmalara başlamıştı. Artık geçici ruhsat dönemi kapandı. Bundan sonra tüm geçici ruhsat alan iş yerlerine devamlı ruhsat vereceğiz” diye konuştu.

BELEDİYEYE PERSONEL ALINACAK

Geçtiğimiz ay yayınlanan norm kadro düzenlemesi doğrultusunda belediyeye ek personel alma kararı alan idare, çoğunluğu teknik personel olmak üzere toplam 53 sözleşmeli personeli daha belediyede istihdam etmek için çalışma başlattı. Önümüzdeki günlerde kesin karara bağlanacak önerge doğrultusunda belediyenin yeni açılan müdürlük ve şubelerine mühendis, hemşire, sosyolog ve tekniker alınacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.