TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adli süreç başlarsa bu konuda da müdahil oluruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Diyarbakır'da 'üç çocuğa tecavüz' iddiasıyla ilgili “Konu bize intikal ettiği andan itibaren biz duruma müdahil olduk. Çocukları eğitimleri açısından, sosyal gelişimleri açısından koruma altına aldık” açıklamasını yaptı

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2014 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Adli süreç başlarsa bu konuda da müdahil oluruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Diyarbakır'da 'üç çocuğa tecavüz' iddiasıyla ilgili “Konu bize intikal ettiği andan itibaren biz duruma müdahil olduk. Çocukları eğitimleri açısından, sosyal gelişimleri açısından koruma altına aldık. Fakat bu koruma, bizim kurumlarımızın yanında yapılan bir koruma değil. Çocuklar ailelerinin yanında” dedi.

ÇOCUKLAR AİLELERİNİN YANINDA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında çevre eğitimine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, bir gazetecinin Diyarbakır'da 'üç çocuğa tecavüz' iddiası ile ilgili Bakanlıktan yapılan açıklamayı hatırlatarak, son durumun ne olduğunu sorması üzerine, “Aynı yerde duruyoruz. Bizim söylediğimiz şey şu; konu bize intikal ettiği andan itibaren biz duruma müdahil olduk. Görevimizde budur zaten. Çocukları eğitimleri açısından, sosyal gelişimleri açısından koruma altına aldık fakat bu koruma, bizim kurumlarımızın yanında yapılan bir koruma değil. Çocuklar ailelerinin yanında” diye konuştu.

Basında yeni koruma altına alınmışlar gibi bir algı olduğunu belirten İslam, şunları söyledi:

“Konu ilk gündeme geldiği andan itibaren çocuklar koruma altında. Sizin haberlerinizden şöyle bir şey çıkarabiliriz diye düşündük dün, adli süreçlerle ilgili yeni bilgiler, bulgular, belgeler mi ortaya çıkıyor. Eğer böyle bir durum varsa biz adli sürecin yeniden başlamasını arzu ederiz. Her türlü şüpheyi giderebilecek bir yol izleriz ve adli süreç başlarsa bu konuda da müdahil oluruz. Söylediğimiz şey bu. Söylediğimizin yanlış anlaşılmasını, devlet kurumlarının birbirine sanki basın üzerinden cevap veriyormuş gibi algılanmasını da doğrusu arzu etmeyiz. Devlet kurumları birbiriyle direkt olarak konuşur. Basın üzerinden haberleşmez. Bizim yaptığımız açıklama sizlerin sorularınıza verilen bir cevaptır.”

Savcılıkla herhangi bir temasın kurulup kurulmadığıyla ilgili soruya İslam, “Bizim takibimiz konu adli mercilere yansıdığı andan itibaren başlar. Ondan öncesi görev alanımızın dışındadır. Eğer konu adli mercilere bu biçimde yansırsa, yeni bir adli süreç başlatılırsa biz tarafız ve konuya müdahiliz bunu söylüyoruz” ifadelerini kullandı. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.