TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova’dan İtalya ile işbirliği anlaşması

İtalya Savunma Bakanlığı ile Kosova Güvenlik Kuvvetleri arasında savunma ve güvenlik alanında işbirliğin yoğunlaştırılmasını öngören iyi niyet mektubu imzalandı

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2014 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kosova’dan İtalya ile işbirliği anlaşması

İki ülke arasında Savunma Anlaşması’nın imzalanmasına zemin oluşturan iyi niyet mektubu, Kosova’ya yaptığı ziyaret çerçevesinde bir dizi temaslarda bulunan İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti ile Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanı Agim Çeku tarafından imzalandı.

Priştine’de başbakanlık binasında düzenlenen imza töreninin ardından açıklama yapan Bakan Çeku, iki ülke hükümetinin savunma alanında işbirliğine gidilmesi konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

"Kosova ile İtalya hükümetlerinin savunma ve güvenlik alanında İşbirliği Anlaşması’nın hazırlanması konusunda mutabakata vardık, dolayısıyla iyi niyet mektubunu imzaladık" şeklinde açıklama yapan Bakan Agim Çeku, yakın bir gelecekte imzalanması planlanan anlaşmanın, birçok savunma alanında, ilk sırada Kosovalı subayların eğitimi, yakında kurulacak Kosova Silahlı Kuvvetleri’nde kapasite artırımı gibi alanlarda işbirliğin yoğunlaşacağını belirtti.

İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti, Kosova Başbakanı Hashim Thaçi tarafından da kabul edildi. Görüşmede, iki ülke arasında başarıyla gelişen ilişki ve işbirliğin daha ileriye taşınması konuları ele alındı.

Konuk Bakan Pinotti, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga tarafından da kabul edildi. (İHA/PRİŞTİNE)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.