TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar, yapılan saldırıları kınadılar

İzmir’de KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyesi kadınlar ‘Ortadoğu’da savaşı ve kadın kırımını durduralım’ sloganıyla Irak ve Şengal bölgesinde IŞİD çeteleri tarafından yapılan saldırıları kınadılar

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 08:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınlar, yapılan saldırıları kınadılar

EMİNE ŞEKER

İzmir’de KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyesi kadınlar, ‘Kadınların bedeni savaş meydanı değil’ , ‘Kadınların vicdanı savaşı reddediyor’ sloganlarını atarak Konak Eski Sümerbank önünde Irak ve Şengal bölgesinde IŞİD çeteleri tarafından yapılan saldırıları kınayan basın açıklaması yaptı.

BİNLERCE ÇOCUK KATLEDİLDİ

Ortak basın metnini okuyan KESK İzmir Kadın Platformu Dönem Sözcüsü BES İzmir Şubesi Kadın Sekreteri Maile Ariç, Irak’ta Şengal bölgesinde IŞİD çeteleri tarafından yapılan saldırıların yaklaşık bir aydır sürdüğünü ifade ederek, “Bu süreçte; binlerce Ezidi kadın ve çocuk katledildi, göç yollarında açlık ve susuzluktan dolayı öldüler. Ele geçirilenler savaş ganimeti olarak pazarlarda çarşafların içine sokulup, zincirlere bağlanıp cariye-köle olarak satıldı. Şengal Dağı’na sığınanlar ise açlık ve susuzlukla terbiye etmeye çalışılmaktadır. Bebekler, çocuklar, kadınlar, hastalar ve yaşlılar yerlerinden edilmekte, zorla asimilasyon ve soykırım politikalarına maruz kalmaktadır” dedi.

ÇOCUKLARIN GÜLÜMSEMELERİ ÇALINMAKTADIR

Çocukların oyun oynaması, şarkılar söylemesi gereken topraklarda mermiler, toplar, mayınlar ve tanklarla karanlığın haritasının çizildiğini vurgulayan Ariç, “Çocukların gelecekleri, gülümsemeleri çalınmaktadır. Anne karnında bebekler savaşın soğukluğuna doğmakta; birkaç yıldır hayatı tanımaya başlayan çocuklar silah seslerinin ayırdına varmaktadır. Genç kadınlar ve anneler IŞİD çetelerinin eline canlı halde düşmemek için yanlarında bıçaklarını taşımaktadır. Tüm bu vahşetten kaçıp geride komşularını, akranlarını, sevdiklerini bırakarak Türkiye’ye göç eden bazı kadınlar için ise en basiti küçük yaşta evlendirilmek, kuma gitmek, istemediği evliliklere zorlanmak başta olmak üzere kadın tacirlerinin eline düşmek, taciz, tecavüze maruz kalmak söz konusudur” şeklinde konuştu.

DÜNYA BARIŞ GÜNܒNDE ALANLARDAYIZ

Kadınların eşit ve özgürce yaşadığı bir toplum inşa etmek ve yeni bir geleceği kurmak için her dilden, kültürden, inançtan ve halktan kadınlar olarak birlikte direnmeye devam edeceklerini vurgulayan Ariç, “Biz, KESK, DİSK, TMMOB VEve TTB'li kadınlar olarak, Ortadoğu’da eşit ve özgür bir şekilde bir arada yaşamak için halkların verdiği mücadeleyi selamlıyor, erkek egemen zihniyetin kadına reva gördüğü şiddet, tecavüz, katliam ve savaşa karşı 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde tüm kadınları alanlara çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.