TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çatıya aday arıyorlar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde muhalefeti eleştirerek, “Çatı adayı arıyorlar ya da çatıya aday arıyorlar. Ya ortada çatı yok, bunlar çatıya aday arıyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2014 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çatıya aday arıyorlar

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesini ziyaret eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilçe girişinde partililerin sevgi gösterileri ile karşılandı. Bakan Bozdağ, konuşmasında iptal edilen yerel seçimler ile yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. CHP ve MHP’nin gezerek çatı adayı aradığını belirten Bakan Bozdağ, “Çatı adayı arıyorlar, ya da çatıya aday arıyorlar. Ya ortada çatı yok, bunlar çatıya aday arıyor. Ortada doğru dürüst bina yok, bunlar çatıdan bahsediyorlar. Olmayan binanın çatısı olur mu, olmaz. Şimdi Bahçeli geziyor, Kılıçdaroğlu geziyor. Ne yapaklarmış? Aday bulacaklarmış. Nasıl bir adaymış, muhafazakar olması lazım AK Parti'den oy alması için. Milliyetçi olması lazım MHP'den oy alması için. Laikçi olması lazım CHP'den oy alması için. Ulusalcı olması lazım oradan oy olması için, birazda komünist olması lazım öbürlerinden oy alması için. Allah aşkına bu neye benziyor. Böyle çatı olur mu? Biz Türkiye'ye biraz oradan, biraz ondan, biraz şundan değil bu milletin özünden bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Ama onlar Cumhurbaşkanı değil zannedersiniz ki aşure çorbası yapacaklar ona dahi malzemeler arıyorlar. Biz Türkiye'ye Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Onun için bu millete yakışır, bu millete yanaşır insanları bu millet oraya seçecektir” diye konuştu.

KENDİNİZİ LAYIK GÖRMÜYORSUNUZ

Halkla kurulmayan ittifakın hiçbir neticesi olmayacağını ifade eden Bakan Bozdağ, “Bunun bir manası daha var. MHP Genel Başkanı diyor ki, ‘Aday arayarak biraz oradan biraz buradan MHP kadroları içerisinde Cumhurbaşkanlığını yapmaya layık ehlim bir insan yok.’ Onun için etrafa bakışıyoruz demektir bu. CHP'nin genel başkanı da aynı şeyi diyor, 'CHP'nin içinde de bu işi yapmaya layık ehlim biri yok. Biz de etrafa bakınıyoruz.' Ya siz kendinizi layık görmüyorsunuz. İçinizdeki bir adamı oraya layık görmüyorsunuz, sizin layık görmediğinizi bu millet niye seçsin niye layık görsün?” şeklinde konuştu.

“TUZU KURULAR”

Televizyonlarda insanları sokağa davet edenlerin olduğunu belirten Bakan Bozdağ, şöyle konuştu: “Bunlar tuzu kurular. Televizyonlarını açmıyorlar, oradan fitne üretiyorlar. Kalem ellerinde köşelerinden fitne üretiyorlar. Dert gariban çaresiz insanlar değil, dert nedir? Türkiye’nin huzurunu, istikrarını bozmak, güçlü iktidarını ortadan kaldırmak. Onun için uğraşıyorlar.” (İHA/TOKAT)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.