TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhsanoğlu: Türkiye aynı yerinde sayıyor

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Son 5-6 senedir Türkiye aynı yerinde sayıyor. 10 bin dolarlık orta gelir tuzağına düştük, çıkamıyoruz. Hükümetin ekonomik kurmaylarından bazılarının istifa etme noktasına geldiğini biliyoruz" dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2014 06:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İhsanoğlu: Türkiye aynı yerinde sayıyor

Seçim çalışmaları kapsamında Eskişehir’e giden İhsanoğlu, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde siyasi parti üyeleri, sivil toplum kuruluşu mensupları ve vatandaşlara seslendi. Eskişehir’de vatandaşlar İhsaoğlu’na yoğun bir ilgi gösterdi. Salonunun dolmasından dolayı bazı vatandaşların merdiven aralarına oturdukları görüldü.

Konuşmasında, 10 Ağustos Pazar günü yeni bir Türkiye'nin doğacağını belirten İhsanoğlu, "Bizim yeni Türkiye’miz uzlaşma Türkiye’sidir. Mecliste buluna iki parti kendi adaylarını gösterdi. İki partide geldi dedi ki, ‘Biz kendi partimizden değil, milletin içinden birini seçelim ki bütün millet buna oy versin.’ Ben de bunu şerefli görev olarak kabul ettim. Şimdi kabahat bunun neresinde. Burada bir milli proje var, ‘Milli Mutabakat Projesi’ var. Ortadoğu Projesi yok burada. Başka karanlık ellerin projesi yok burada. İki parti arasında başlayan uzlaşma bugün 14 partiye ulaştı. Bundan daha büyük mutabakat olur mu? Utanmıyorlar, iftira ediyorlar. Esas karanlık emellere hizmet edenler, bir yerlerden icazet alıp, cesaret alıp başlayanlar biz değiliz. Biz cesareti milletten aldık. Türkiye her bakımdan sıkıntı içerisinde. Burada sanayi ve ticari başkanlarımız var" dedi.

“BAZILARI İSTİFA ETME NOKTASINA GELDİ”

Türkiye'nin uzun yıllardan sonra belirli bir noktaya geldiğini anlatan ve özellikle Turgut Özal zamanında başlayan ekonomideki düzelmelerden bahseden İhsanoğlu, "Sayın Kemal Derviş’in yaptığı reformlar, bizim özel sektörümüzdeki sanayicilerimizin ve AK Parti’nin ilk yıllarındaki güzel politikaları sayesinde Türkiye bu noktaya geldi. Ama son 5-6 senedir Türkiye aynı yerinde sayıyor. 10 bin dolarlık orta gelir tuzağına düştük, çıkamıyoruz. Gelir dağılımdaki yanlışlar ve gelir dağılımdaki o ekonomik büyümenin vatandaşlar arasında adil bir şekilde dağılmaması sebebi. Hükümetin ekonomik kurmayları ekonominin kötü yolda olduğunu söylüyor. Hatta bazılarının istifa etme noktasına geldiğini biliyoruz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI SİYASETÇİ OLMALI MI?

Ekmeleddin İhsanoğlu, "Cumhurbaşkanı yol gösterir, yol yapmaz. Cumhurbaşkanı şu köprüyü yap, şu hastaneyi aç, şu tüneli aç diyemez. Çünkü meclise karşı cumhurbaşkanı sorumlu değildir. O bakanların ve başbakanın sorumluluğundadır. Onun için parlamenter sisteme saygılı olmak lazım. Cumhurbaşkanı siyasetçi olmalı mı, olmamalı mı? Anayasa hükmü diyor ki, cumhurbaşkanı siyasi parti üyesi ise seçildiği andan itibaren siyasi partisi ile ilişkisi kesilir. Biz diyoruz ki seçildiğimiz an parti ayırmayacağız. Bunu açık açık söylüyoruz" dedi.

İhsanoğluna, engelli vatandaşlar tarafından konuşmanın ardından çiçek ve Türk bayrağı verildi. İhsanoğlu, Türk bayrağını öperek aldı. (İHA/ESKİŞEHİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.