TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçi Filmleri Festivali başladı

İzmir, 9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’yle şenlik havasına büründü. Sendikalar, STK’lar ve sanat topluluklarının yanı sıra Konak Belediyesi’nin de katkı verdiği festivalin açılış töreni coşkuyla gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2014 06:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşçi Filmleri Festivali başladı

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in de yer aldığı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde düzenlenen festival yürüyüşüne binlerce İzmirli katıldı. Yürüyüş sırasında, “Her Yer Festival Her Yer Direniş” sloganları atılırken, müzik grupları da, kitleye ritimleriyle eşlik etti. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden başlayan ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi’ne kadar süren yürüyüş ardından açılış töreni gerçekleştirildi. Burada Gezi Parkı sürecinde yaşamlarını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Buca Halkevi Çocuk Korosu’nun seslendirdiği şarkıların ardından, Ahura Ritim Topluluğu törene katılan kitleye daha da coşku kattı. Festivalin ilk gösterimi Gezi Parkı direnişinin öyküsünü konu edinen, “Gezi’nin Ritmi” adlı film oldu. İzmir’in yanı sıra İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da programlanan festival kapsamında 17 farklı ülkeden 77 film sanatseverlerle buluşacak. İzmir Mimarlık Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Kültürpark İzmir Sanat, Konak Halkevi, Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Bornova Ayfer Ferah Açık Hava Tiyatrosu, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Ege Üniversitesi Hastanesi 20 Mayıs Amfisi’nde gerçekleştirilecek gösterimlerin tamamı ücretsiz olarak izlenebilecek.

“BU ALANLARDA VAR OLURUZ”

Açılışta söz alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, festivalin gönüllü çabalar sonucu kitlelerle buluştuğuna dikkat çekerek, “Konak Belediyesi olarak bu gönüllü çabaya katkı koyduğumuz sürece var olabildiğimizi biliyoruz. Bu ve benzeri gönüllü uğraşlara hep katkı koyacağız” dedi.

 

Halkevleri Genel Merkez Yöneticisi Mesut Baybüke, “1 Mayıs’ı yasaklamaya çalışan AKP’ye karşı meydanları dolduran işçileri selamlıyorum” diye başladığı konuşmasında, şu görüşlere yer verdi: “Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını haykıran halk, kararlılığını bir kez daha gösterdi. Görüyoruz ki, AKP’yi ne tapeler ne de yolsuzluklar korkutuyor. AKP’yi sokağa çıkan halk korkutuyor. İşte bu yüzden Her Yer Taksim Her Yer Direniş diyoruz. Bu anlamda festivalimizin sloganını da Her Yer Festival Her Yer Direniş diye belirledik.”

UMUDA İHTİYAÇ VAR

Etkinlikte söz alan KESK Dönem Sözcüsü Rukiye Çakır, işçileri ve emekçileri sanat ile buluşturan tüm çabaları önemsediklerini söyleyerek, “Artık farklı seslere ve umudun ifadesi olan sanata ihtiyacımız var” dedi.

“MÜCADELEYE DEVAM”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, bir önceki festivalin açılışında, “Bitmeyen kavga” ifadesini kullandığını ve 10 gün sonra Gezi Parkı sürecinin yaşandığını söyleyerek, “Şimdi de, bu daha başlangıç mücadeleye devam diyorum. Bu festivalde işçi direnişlerini, meydanlarda yaratılan halk hareketini izleyeceğiz. Dünya genelinde öne çıkan şehirler mutlaka bu ve benzeri festivaller ile adlarını duyurmuşlardır. Bizim yerel yöneticilerimizin de bu tür festivallere daha büyük katkılar sunması, adını duyuran kentlerimizin artmasını sağlayacaktır” yönünde görüş belirtti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.