TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler, sanata doydu

Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen uluslararası müzik günleri ile tiyatro festivalinde öğrenciler sanat dolu bir hafta geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2014 07:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğrenciler, sanata doydu

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü, çeşitli ülkelerden birçok sanatçı ve akademisyenin katılımıyla, Uluslararası Müzik Günleri ve Fuarı düzenledi. Etkinlik kapsamında alanında uzman Türk ve yabancı sanatçı ve eğitmen öğrencilerle buluştu.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde 6 gün süren Uluslararası Müzik Günleri ve Fuarı’na, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Hollanda, İtalya, Portekiz, Litvanya ve Polonya gibi ülkelerden gelen sanatçı ve eğitmenler, piyano, gitar, çello, vokal, flüt, caz ve kompozisyon alanlarında konserler verdi, eğitimlere katıldı. Ayrıca, enstrüman ve müzik kitapları fuarı gerçekleştirildi.

ÜNLÜ SANATÇILARDAN KONSERLER

Ayrıca, alanında yetkin sanatçılar Arthur Lipner, Angelo Ragno, Constantin Sandu, Daniela Troiani, Filippo Lattanzi, Gianni Lenoci, Gemma Dibattista, Karolina Jarosz, Marilena Liso, Pier Francesco Forlenza, Tom Sol, Vincenzo Palermo, Claudio Marini, Vittoria Licari, Massimo Fellici, Flavio Danilo Maddonni ve Gabriele Prodi hem öğrencilerle bir araya geldi, hem de çeşitli konserlerle sanatseverlerle buluştu. Monopoli Konservatuvarı ve Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin verdiği Flüt Ensemble Konseri ilgiyle izlendi.

TİYATROYA GÖNÜL VEREN ÖĞRENCİLER

Yaşar Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu tiyatro topluluğu tarafından düzenlenen 1. Tiyatro Festivali’nde ise Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden sanatçı öğrenciler oyunlarını sergiledi. Üç gün süren festivalde Beykent Üniversitesi Üçleme Tiyatro Kulubü “Bir Şehnaz Oyun”, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Oyuncuları “Ölüleri Gömün”, Yeditepe Üniversitesi oyuncuları “Tersine Dünya”, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Oyuncuları “Gizli Oturum”, Ankara SBF Tiyatro Topluluğu “Rüya Oyunu” ve Yaşar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri de “Antigone” adlı eserleri sahneledi. (İHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.