TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınordu’dan erken şampiyonluk

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta bitime 3 hafta kala en yakın rakibi Ankaragücü'nün 6 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Altınordu, sahasında Kızılcahamam'ı 3-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Altınordu’dan erken şampiyonluk

Altınordu, karşılaşmayı 3-0 kazanıp, rakibi Ankaragücü de puan kaybedince, kırmızı-lacivertli ekip bitime 2 hafta kala PTT 1. Lig'e çıkmayı garantiledi.

SAYGIYLA EĞİLDİ

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, takımı şampiyon yaparak PTT 1. Lig'e çıkaran futbolcuların karşısında saygıyla eğildi. Altınordu Futbol Sosyal Girişim Başkanı Seyit Mehmet Özkan, şampiyonluk haberini aldıktan sonra bu sezon ilk kez stada geldi. Futbol Direktörü Murat Dizdar, Genel Kaptan Sedat Gündoğdu, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ve tüm teknik ekibi tek tek tebrik eden Başkan Özkan, soyunma odasında ise futbolcuları alınlarından öperek kutladı.

“Bu başarıda herkesin emeği çok büyük” vurgusu yapan Başkan Seyit Mehmet Özkan, “Bu takımla her zaman gurur duydum. Bu şampiyonluk tam bir ekip başarısıdır. Ama sizin emeğiniz herkesten fazla. Sizler terlerinizi akıttınız. Bizlere bu mutluluğu yaşattığınız için sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi. Özkan, daha sonra idari ve teknik kadrodaki herkes ile el ele vererek futbolcuların önünde saygıyla eğildi. Bir ara Sinan Osmanoğlu’nun sırtına sıçrayan Başkan Özkan, şampiyonluk tezahüratı yaptı.

TÜRKİYE'NİN ALTINORDU'SU

Altınordu Futbol Direktörü Murat Dizdar da, “Geliyor Türkiye’nin Altınordu’su” sloganının öylesine söylenmiş bir söz olmadığını ispatladıklarını belirterek, “Üst üste kazandığımız iki şampiyonlukla her yönüyle örnek bir ekip olma yolunda ilerliyoruz. Her geçen gün sorumluluklarımız daha da artıyor. Daha fazla çalışıp doğru hamleler yapıp sloganımızın altını daha da güçlü bir şekilde çizeceğiz” yorumu yaptı.

22 YIL SONRA 1. LİG'DE

Kızılcahamam engelini 3-0’lık skorla aşan Altınordu, 22 yıl aradan sonra yeniden PTT 1.Lig’de mücadele etmeye hak kazandı. Şirketleşmenin ardından geçen sezon 3. Lig şampiyonluğu yaşayan Altınordu, 2. Lig’deki ilk sezonunda da bitime 2 hafta kala mutlu sona ulaşmayı başardı. Kırmızı-lacivertli takım tam 22 yıl aradan sonra PTT 1. Lig’de mücadele edecek. Altınordu, en son 1992 yılında PTT 1.Lig’de sahneye çıkmıştı.

1923 yılında kurulan Altınordu, 1959’a kadar Bölgesel Lig’de, 1959-1965 ve 1966-1970 arasındaki sezonlarda Süper Lig’de oynadı.  Birinci Lig’de 1965-1966, 1970-80 arası ve 1978-1992 arasında boy gösteren ekip, 1992-1996 arası, 2008-2009, 2011-2012, 2013-14 sezonlarında 2. Lig, 2003-2008 arası, 2009-2011 arası ve 2012-2013 sezonlarında 3. Lig, 1996-2003 arasında ise Amatör Küme’de oynadı.

EROĞLU: ÖRNEK MODEL

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında şampiyonlukta emeği geçen herkesi tebrik ederek, “Örnek bir model olarak iki sezon üst üste şampiyon olarak mutlu sona ulaştık. Bu başarıda herkesin büyük payı, emeği, teri var. Biz ‘Geliyor Türkiye’nin Altınordu’su’ diyerek bir yola çıktık ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Sadece şampiyonluk değil, altyapıda yaptıklarımızla da rol model olmaya çalışıyoruz. İyi, birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu sloganımızın hakkını vermeye çalışıyoruz. Bu şampiyonluk İzmir futbolunun da çıtasını yükseltecektir. Türkiye’nin tarihi kulüplerinin olduğu bir kentte yaşıyoruz. İnşallah bizim gibi diğer kardeşlerimiz de şampiyonluğa ulaşacaklar ve İzmir futbolu yeniden eski güzel günlerine dönecektir” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.