TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bebek sahibi olma şansı artıyor

Günümüzde her 10 çiftten birinin çocuğu olmadığını belirten Kadın Hastalıkları, Doğum veTüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ali Öner Erdoğdu, son yıllarda geliştirilen vitrifikasyon (embriyo dondurma) yöntemiyle doğumdaki başarı oranının yükseldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 09:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bebek sahibi olma şansı artıyor

ÇİFTLER PANİĞE KAPILMAMALI

Kadınlarda ilk 20 yıl üreme verimliliğinin yüksek olduğunu, ancak 35 yaşından sonraki dönemde bu verimliliğin azalmaya başladığını belirten Erdoğdu, “Çocuğu olmayan her çift, paniğe kapılmamalı. Eğer, eşler bir yıl boyunca düzenli ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamıyorlarsa mutlaka bir uzmana görünmelidir” dedi.

Vitrifikasyon yöntemiyle donmuş embriyoların yaşama şansının arttığını kaydeden Op. Dr. Ali Öner Erdoğdu, 35 yıldır dünyada uygulanan tüp bebek yönteminin ülkemizde de yaygın olarak tercih edildiğini söyledi.

EN SON AŞAMA TÜP BEBEK

Hastanın sorununun ne olduğunu doğru belirlemenin önemine de dikkat çeken Erdoğdu,

“Kontrole gelen erkek ve kadınlara öncelikle çeşitli testler yapıyoruz. 3 ila 6 ay yumurtlama tedavisi ve aşılama tedavisi uyguluyoruz. Tüp bebek yöntemine ise son aşamada başvuruyoruz” diye konuştu.

Tedavi kapsamında hastalara genetik danışmanlık hizmeti de sunabildiklerini dile getiren Op. Dr. Ali Öner Erdoğdu, laboratuvar ortamında embriyoların genetik yapısına bakılarak sağlıklı olanların belirlendiğini ve embriyo transferiyle gebeliklerin sağlandığını vurguladı. Erdoğdu, her kadının şikayeti olmasa dahi, mutlaka yılda bir kere uzman bir hekimin kontrolünden geçmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.