TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevreciler Bornova’da buluştu

Bornova Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği etkinlikler çevrecileri buluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2014 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çevreciler Bornova’da buluştu

Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte en çevreci vatandaş, öğrenci, belediye personeli ve site yöneticisine plaket verildi. Yıl boyunca süren bitkisel atık yağ toplama kampanyasında en çok kilograma ulaşan 5 okulun temsilcilerine hediyeler sunuldu. Etkinlikler kapsamında Bornova Belediyesi tarafından vatandaşlara çeşitli fidan ve çiçekler hediye edildi.

RENGARENK BİR GÜN

Bornova Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinde renkli görüntüler yaşanırken çevre bilincinin oluşmasına yönelik etkinlikler yapıldı. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 9 Eylül İlkokulu’nun birlikte düzenlediği törende şiirler, skeçler ve konuşmalarla sürdürülebilir çevre anlayışına dikkat çekildi.

İlkokul öğrencilerinin beğeniyle izlenen gösterilerinin ardından Bornova Belediyesi tarafından yıl boyunca sürdürülen ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’na katılarak 100 kilogramın üzerinde atık yağ toplayan Karacaoğlan Ortaokulu, Vehide Baha Pars İlkokulu, Necmiye Bilgin İlkokulu, Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ Ortaokulu yöneticilerine katılım belgeleri ve plaketler verildi. Ayrıca bireysel olarak topladıkları atık yağları belediyeye teslim ederek doğanın ve su kaynaklarının korunmasına katkıda bulunan vatandaşlardan Behice Karahan en çevreci vatandaş, Ezgi Bolat en çevreci öğrenci, İlhami Uçkan en çevreci personel, cem Erdağ da en çevreci site yöneticisi seçildi. Etkinlikler kapsamında Bornova Belediyesi tarafından vatandaşlara çeşitli fidan ve çiçekler hediye edildi.

Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral’ın da katıldığı etkinlikte, Bornova Belediye Başkan Vekili Bülent Çetinkaya ve meclis üyeleri atık yağ toplama kampanyasında dereceye giren okulların yöneticileri ve bireysel olarak atık yağ toplayan vatandaşlara katılım belgelerini ve hediyelerini verdi. Çevre günü nedeniyle Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde stand açan çevreci kuruluşlara da katılım belgeleri verildi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.